Τοπικά

Κατέστρεψε το Green Park – Το πρώτο μεγάλο έργο του Θράσου στο λιμάνι

Οσμή πολιτικού σκανδάλου, και δη σοβαρού, αποπνέει η ιστορία με το κοντέινερ, που τοποθετήθηκε στη βιτρίνα της πόλης, στο Green Park, για τις ανάγκες ενός επιχειρηματία και με την έγκριση του προέδρου του ΟΛΒ, Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, και του ΔΣ, προσβάλλοντας βάναυσα την αισθητική και τη νοημοσύνη των κατοίκων αυτής της πόλης.

Η αλήθεια είναι ότι το εγχείρημα περιβλήθηκε με νομιμότητα, αφού εξασφαλίστηκαν οι άδειες, αλλά παραμένει το μείζον ερώτημα πως αυτοί που εξέδωσαν τις άδειες δεν αντελήφθησαν (;) σε ποιο περιβαλλοντικό, πρωτίστως, έγκλημα, συνέπραξαν ακουσίως, θέλουμε να πιστεύουμε. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η βίαιη, αστήρικτη και εν πολλοίς αχαρακτήριστη επίθεση Σταυριδόπουλου κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Αχιλλέα Μπέου, που εύλογα αντέδρασαν στο ανοσιούργημα αυτό και ήδη κινούν διαδικασίες για να καταστεί εφικτή η ανάκληση των αδειών.

1

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπό την πίεση των ερωτήσεων του Μάκη Θεοδώρου, στο ραδιο –ΒΕΡΑ ο εμφανιζόμενος μέχρι σήμερα ήρεμος, μειλίχιος και τζέντλεμαν Σταυριδόπουλος, απώλεσε τα «προτερήματα» του, που τόσο «υμνήθηκαν» από γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια της πόλης, και έκλεισε το τηλέφωνο, διακόπτοντας τη συζήτηση για να μην δώσει απαντήσεις, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας της ψυχικής του υγείας!!

Και η απάντηση ήταν για ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ερώτημα: Ο ΟΛΒ έδωσε την έγκριση για τοποθέτηση του κοντέϊνερ, αφού εξασφαλίστηκαν, όπως εξασφαλίστηκαν, οι απαιτούμενες άδεις ή από πριν;

Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του μονίμως αερολογούντος και απεραντολογούντος πρώην λιμενικού, διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που από την ημέρα που ήρθε μόνο προβλήματα δημιουργεί, χωρίς να λύνει κανένα, είναι προκλητική και μαρτυρά πρωτοφανή ασέβεια στους πολίτες και στα αιρετά όργανα που αυτοί δημοκρατικά επέλεξαν.

Ο κυβερνητικός κομισάριος στο λιμάνι, περαστικός από την πόλη, δεν μπορεί να αγνοεί την έκφραση γνώμης της Δημοτικής Αρχής για ό,τι αφορά την πόλη, έστω και σε ιδιοκτησία του ΟΛΒ, που δεν είναι ανεξάρτητο κρατίδιο, αλλά υπάρχει και λειτουργεί χάρις στην πόλη και για να εξυπηρετεί τις λειτουργίες και τα συμφέροντά της.

Η επιστολή του Δήμου Βόλου προς ΟΛΒ

4

Στο μεταξύ με μια εξαιρετικά σκληρή, ευθέως ανάλογη του ατοπήματος που διαπράχθηκε, η Δημοιτκή Αρχή του Βόλου, με επιστολή της στον ΟΛΒ καλεί πρόεδρο και ΔΣ να ανακαλέσουν την απόφασή τους και ταυτόχρονα καθιστά γνωστά τα μέτρα που λαμβάνει, από προσφυγές στη Δικαιοσύνη έως ανάκληση αδειών και μη παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης στη συγκεκριμένη κατασκευή. Συγκριμένα στην επιστολή αναφέρονται:

Κύριοι,

Για ακατανόητους, σε μας και στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας, λόγους, συνεχίζετε να λειτουργείτε πειρατικά, σε βάρος της πόλης, αγνοώντας τις θέσεις και τις απόψεις των κορυφαίων πολιτικών, νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένων, οργάνων της πόλης και παρά το γεγονός ότι είστε διορισμένοι και, από κάθε άποψη, περαστικοί από τη θέση και το Βόλο, επιχειρείτε να επιβάλλετε ετσιθελικά τις αποφάσεις σας.

Η περίπτωση της τοποθέτησης κοντέινερ στο Green Park, που αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο, βάναυση, προσβολή της αισθητικής της πόλης, αλλά και της νοημοσύνης των πολιτών, είναι η κορύφωση της προκλητικής σας συμπεριφοράς, που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Ήδη ως Δημοτική Αρχή, που κατ’ εξοχήν εκφράζει τη κοινή γνώμη και λειτουργεί υπέρ της πόλης και όχι υπέρ συμφερόντων ιδιωτών, σας εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ακατανόητη, επαναλαμβάνουμε, αυτή επιλογή, που αποτελεί ένα ανοσιούργημα σε βάρος της αισθητικής της πόλης και καταπατά το δικαίωμα των πολιτών για ψυχαγωγία σε κοινόχρηστο χώρο, υπέρ των συμφερόντων επιχειρηματία. Παρά ταύτα όχι απλώς κωφεύετε, αλλά έχετε επιδοθεί σε ένα πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας, που, θα κριθεί μέσω της Δικαιοσύνης. Όπως άλλωστε ενώπιον της Δικαιοσύνης θα κριθεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου, που εσείς θεωρείτε ότι σας ανήκει, αλλά εμείς ευθέως το αμφισβητούμε.

Ήδη οι άδειες που, περιέργως, εκδόθηκαν και μας αφορούν ανακαλούνται, ενώ σας κάνουμε γνωστό ότι συνδέσεις ύδρευσης και αποχέτευσης για το τερατούργημα αυτό, δεν πρόκειται να υπάρξουν. Επιπροσθέτως έχουμε προχωρήσει σε ένσταση προς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) καθώς και σε αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σημειώνουμε ότι  στην έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται το εξής:

-Να διασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του υπό παραχώρηση χώρου κάτι που δεν έχει γίνει και

-Να μην δημιουργηθούν προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας στην εν λόγω περιοχή καθώς και προβλήματα περιβαλλοντικής όχλησης λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση με την οικεία Λιμενική Αρχή, τόσο κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και κατά την μετέπειτα λειτουργία του έργου το οποίο επίσης δεν έχει υλοποιηθεί.

Κατόπιν όλων αυτών σας καλούμε να αντιληφθείτε ότι δεν μπορείτε να αναλαμβάνατε αυθαίρετες πρωτοβουλίες και οφείλετε να συνεργάζεστε με τη Δημοτική Αρχή, που εκφράζει την βούληση των πολιτών του Βόλου και προς τούτο να ανακαλέσετε άμεσα την απόφασή σας. Άλλωστε το μάθημα της παραλίας και την οικτρή εικόνα που παρουσιάζει από πλευράς καθαριότητας, θα πρέπει να σας δείξει το δρόμο της υπευθυνότητας και της συνεργασίας.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com