ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Casus belli αν ο Τσίπρας διατηρήσει Κουίκ-Χρυσοβελώνη στην κυβέρνηση- «Πυρά» σε Κοτζιά

Για παραβίαση της συμφωνίας και αλλοιωμένο κείμενο που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που «έφερε» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έκανε λόγο, νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» -του Τάκη Χατζή- ο μέχρι πρότινος εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι θα αποτελεί casus belli αν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στην κυβέρνηση τους Κουίκ και Χρυσοβελώνη, προειδοποιώντας ότι «δεν θα μπορεί να περάσει νομοσχέδιο».

Συγκεκριμένα, συνέδεσε τον διαγωνισμό για τις βίζες στο ΥΠΕΞ με εταιρείες συμφερόντων του Σόρος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος έκανε την καταγγελία στο υπουργικό συμβούλιο για να λάβει την απάντηση ότι όλα έγιναν νομότυπα.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «η σύμβαση που θα έρθει δεν θα έχει καμία σχέση με το κείμενο που έφερε ο Κοτζιάς. Στις διεθνείς συμβάσεις δεν υπάρχουν περιθώρια. Υπάρχει ένα δεσμευτικό κείμενο και εκεί έγιναν αλλαγές» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Οπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο «παραβιάστηκε η αρχική συμφωνία, ενώ ο Ζάεφ συνεχίζει να μιλάει για “Μακεδονία” και “Μακεδόνες”, στέλνει έγγραφα ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και μιλάει για μειονότητες».

Ο κ. Καμμένος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση Παπαχριστόπουλου λέγοντας ότι «με το που θα υπογράψει θα τον διαγράψω».

Παρά ταύτα, είπε ότι προτιμά την περίπτωση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος έχει πει ότι θα παραδώσει την έδρα του, απ’ ό,τι αυτήν του Τέρενς Κουίκ:

«Δεν φτάνει που διορίσαμε τον κ. Κουίκ εκπρόσωπο του κινήματος και υπουργό. Πλέον χρησιμοποιεί τις θέσεις που τον έβαλα προκειμένου να με χτυπά. Εκείνος προσκύναγε, γονάτιζε για τη Μακεδονία. Και τώρα θέλει να πάρει την έδρα (σ.σ. του Παπαχριστόπουλου), να μείνει και υπουργός και να πάει και κόντρα σε αυτούς που τον διόρισαν. Είναι διορισμένος πολιτικός» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.
Σε ερώτηση για το αν βουλευτές του εκβιάστηκαν ή «λαδώθηκαν», ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να πει ότι δυο μέρες προ του «διαζυγίου» με το δίδυμο Κουντουρά – Κόκκαλη, είχε γευματίσει μαζί τους και πως και οι δυο «είχαν ξεκάθαρη θέση κατά της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr