Άλλες Ειδήσεις

Κίνα: Σχεδόν έτοιμη μια από τις μεγαλύτερες κρεμαστές γέφυρες στον κόσμο

Η υπό κατασκευή κρεμαστή γέφυρα στην Κίνα, θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο όταν ολοκληρωθεί την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι εφαρμόζουν αδιάβροχα υλικά και άσφαλτο στην γέφυρα του ποταμού Qingshui, έχοντας ακόμα ένα δεκαπενθήμερο για να δοθεί στην κυκλοφορία.

Construction: Workers are applying waterproof materials and asphalt to the Qingshui River Bridge which will open on Christmas Day

Η γέφυρα, η οποία κοστίζει 158 εκατομμύρια λίρες και χρειάστηκε δύο χρόνια για να κατασκευαστεί, θα έχει 406 μέτρα ύψος.

Έχει χτιστεί σε βραχώδες έδαφος για τη βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων μεταξύ της επαρχιακής πρωτεύουσας της Γκουιγιάνγκ και των γειτονικών νομών.

Extreme: The bridge in Guizhou, China, which cost £158million and took two years to build, will be 1,332ft tall and with a span of 3,707ft

Αυτό θα μειώσει την απόσταση από από την πόλη Weng’an προς την Γκουιγιάνγκ από περίπου 100 μίλια σε 23 μίλια, σύμφωνα με τον υπεύθυνο, Gao Heng.

Η μόνη ψηλότερη γέφυρα θα είναι η γέφυρα του ποταμού Sidu, επίσης στην Κίνα, στην Badong, Χουμπέι, η οποία έχει ύψος 496 μέτρα.

Impressive: It has been built in rocky terrain to improve transport links between the provincial capital of Guiyang and other counties

Μια άλλη σημαντική κινεζική γέφυρα υπό κατασκευή είναι αυτή στη Μπαοσάν, Γιουνάν, η οποία θα είναι 2,470 μέτρα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Η παγκοσμίου φήμης γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, έχει 227 μέτρα ύψος και έχει έκταση 1.280 μ.