Τοπικά

Κάλεσμα ΕΚΒ για τον εορτασμό Εργατικής Πρωτομαγιάς

Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία για το εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου και στηναπεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις  11 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου), απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Όπως τονίζει στην απεργιακή προκήρυξη, η κυβέρνηση εμμένει σε πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. «Οι μεθοδεύσεις της δεν έχουν τελειωμό, φθάνοντας μέχρις του σημείου να μεταφέρει τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επιχειρώντας να τον μετατρέψει από Αγωνιστικό Σημειολογικό Λάβαρο σε απλή …γιορτή λουλουδιών!

Θα της απαντήσουμε όπως πρέπει: Για τους εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την απάντησή μας, λοιπόν, αυτή θα τη δώσουμε την Κυριακή, όπου επιχειρείται μια άλλη αντεργατική αθλιότητα: η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις Πολυεθνικές να γιγαντώνονται σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων που οδηγούνται μαθηματικά στον αφανισμό!

Σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις και σας καλούμε να απαντήσουμε με ΑΓΩΝΑ. Με τις επιλογές της αυτές, έπεσαν και οι μάσκες τους! Η Κυβέρνηση των …ηρωικών εξαγγελτικών λόγων και της δήθεν αντίστασης στα μνημόνια, αναδεικνύεται μετεκλογικά στον …φανατικότερο πολέμιο των εργαζομένων! Υλοποιώντας πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα, και μετατρέποντας την Ελλάδα σε αποικία χρέους και σε βαλκανικό hot spot για εργαζόμενους-υποψήφιους μετανάστες από την Χώρα τους! Μπροστά στη στοχευμένη αυτή προσπάθεια οικονομικής και φυσικής μας εξόντωσης, δεν έχουμε άλλη επιλογή, από τη σθεναρή μας αντίσταση! Που θα έχει βέβαια και συνέχεια. Μετά την 24ωρη Γενική Απεργία της Κυριακής 8 Μάη, θα ακολουθήσει η Πανελλαδική Πανεργατική 48ωρη Απεργία ενάντια στο Νομοθετικό-έκτρωμα για το Ασφαλιστικό!

Με τον τρόπο αυτό, αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε:

  • Καμία αλλαγή στην Κοινωνική Ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους, που θα διαλύει την Κοινωνική Πρόνοια.
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών Μνημονιακών Διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των Συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
  • Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη «υποζύγια», τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Εγκατάλειψη των πολιτικών που αναπαράγουν την ύφεση και βυθίζουν τη Χώρα στο τέλμα.
  • Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου για την επεκτασιμότητα των ΣΣΕ και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Η Κυβέρνηση να κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή της «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»!
  • Καμιά παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των Δημοκρατικών και Κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη Συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

Σε τοπικό επίπεδο αξιώνουμε:

Να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, όπως: τα λουκέττα στα εργοστάσια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή της πλήρους και εξαρτημένης εργασίας σε a la cart εργασία!