ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάθειρξη 15 ετών σε πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ για υπόθεση τοκογλυφίας

άθειρξη 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο για εμπλοκή του σε υπόθεση τοκογλυφίας και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Ωστόσο, ο πρώην υφυπουργός έφυγε ελεύθερος από το δικαστήριο καθώς κατά πλειοψηφία (2-1) αποφασίστηκε να του δοθεί αναστολή μέχρι τη δίκη του στο Εφετείο.

Με την ίδια δικαστική απόφαση αποφασίστηκε η κατάσχεση της περιουσίας των κατηγορουμένων μέχρι του ποσού που φέρεται να αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της  τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο- συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα- και  5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.

Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα. Στους Γ. Ανθόπουλο και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία καπνεμπόρου ότι ο πρώην υφυπουργός μεσολάβησε, με το αζημίωτο, προκειμένου η ίδια να δανειστεί από συγκεκριμένη εταιρεία με τοκογλυφικό επιτόκιο.

 

 

Πηγή: newsbeast

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com