Κόσμος

Ιταλία: Υπάρχουν 6 ζωντανοί στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα!

Υπάρχουν ζωντανοί μέσα στο ξενοδοχείο που θάφτηκε κάτω από μια χιονοστιβάδα στο βουνό Γκραν Σέσσο της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως εντοπίστηκαν ζωντανοί έξι άνθρωποι σε έναν χώρο του Ριγκοπιάνο, όμως οι διασώστες δεν έχουν κατορθώσει να τους βγάλουν προς το παρόν. Για το σκοπό αυτό καταφθάνουν ενισχύσεις από την Πεσκάρα, με ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι έξι αυτοί άνθρωποι βρίσκονται στον χώρο της κουζίνας του ξενοδοχείου και έχουν προφορική επαφή με τους διασώστες, οι οποίοι εδώ και μία ώρα μιλούν μαζί τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την ώρα της χιονοστιβάδας μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονταν περίπου 35 άτομα. Από αυτά τέσσερα έχουν εντοπιστεί νεκρά. Σώοι μέχρι στιγμής είχαν βρεθεί μόνο δύο άντρες, που την ώρα που η χιονοστιβάδα γκρέμισε το ξενοδοχείο βρίσκονταν εκτός του κτηρίου.

Όλοι οι πελάτες του ξενοδοχείου, που υπολογίζεται πως ήταν 20 ή 22 άτομα (κάποιες πληροφορίες μιλούν και για 24) είχαν μαζέψει τα πράγματά τους και είχαν ετοιμαστεί να αποχωρήσουν, γι’ αυτό και βρίσκονταν στο λόμπι του ξενοδοχείου. Περίμεναν όλοι μαζί να φτάσουν εκχιονιστικά και να ανοίξουν τον δρόμο προς το θέρετρο που είχε αποκλειστεί, ώστε να μπορέσουν να φύγουν, καθώς είχαν τρομάξει από τους ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν την κεντρική Ιταλία την Τετάρτη το πρωί.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα η θερμοκρασία έχει ανέβει στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας να είναι πολύ μεγάλος. Οι αρχές επιχειρούν να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες για τους ακόμα περίπου 20 αγνοούμενους.

Νωρίτερα, η ιταλική πυροσβεστική έδωσε στην δημοσιότητα το παρακάτω διάγραμμα, όπου πάνω σε πραγματικές φωτογραφίες φαίνεται πώς κινήθηκε η χιονοστιβάδα, πού βρισκόταν το ξενοδοχείο (4), οι εξωτερικοί του χώροι (3), η είσοδος του χώρου (1) και κάποια δέντρα στην αυλή (2) αλλά και πώς κατέληξαν τα σημεία αυτά μετά την καταστροφική εισβολή του χιονιού.


Ένας από τους δύο άντρες που βγήκαν ζωντανοί από το χιόνι, ο 38χρονος μάγειρας, εξήγησε πως σώθηκε γιατί η γυναίκα του του ζήτησε να της φέρει ένα φάρμακο από το αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και τριξίματα και μέσα σε δευτερόλεπτα το ξενοδοχείο μπροστά του είχε θαφτεί στο χιόνι. Και ο ίδιος παρασύρθηκε αλλά κατόρθωσε να σωθεί και να φτάσει ως το αυτοκίνητό του, ενώ εν τω μεταξύ είχε βρει ζωντανό και έναν από τους εργαζομένους του Ριγκοπιάνο, τον οποίο πήρε μαζί του. Είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι που έχουν φύγει ζωντανοί από το σημείο της τραγωδίας, ενώ όπως λέει συντετριμμένος ο 38χρονος: «Η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι εκεί μέσα».