Αθλητικά

Ιστορική πρόταση από ΝΠΣ «Βόλος» – Ολοι μαζί για νέες, χρυσές, σελίδες για το ποδόσφαιρο του Βόλου

Επιστολή προς τις διοικήσεις του Ολυμπιακού Βόλου και τις Νίκης Βόλου απέστειλε προ ημερών η διοίκηση του ΝΠΣ «Βόλος», με την οποία καλεί τους δύο ιστορικούς συλλόγους της πόλης να συμπορευτούν όλοι μαζί , δημιουργώντας ΜΙΑ ομάδα, που θα εμπνέει το σεβασμό και θα διεκδικεί δυναμικά διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Στην επιστολή αυτή, ο ΝΠΣ «Βόλος» καλεί τις διοικήσεις του Ολυμπιακού και της Νίκης να πάρουν τη γενναία απόφαση και χωρίς ιδιοτέλειες, αγκυλώσεις του παρελθόντος και φανατισμούς να προχωρήσουν όλοι μαζί στο δρόμο των επιτυχιών και της αναβάθμισης του Βολιώτικου ποδοσφαίρου.

Επιπλέον στην επιστολή αυτή, τονίζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι από την πλευρά του ΝΠΣ «Βόλος» ουδεμία ηγεμονική διάθεση υπάρχει όπως επίσης ότι δεν θέτουν όρους και προϋποθέσεις και ότι είναι πρόθυμοι να συζητήσουμε κάθε πρόταση που θα συντείνει στην εκπλήρωση του μεγάλου ονείρου για μια ισχυρή ομάδα που θα τιμά και θα διαφημίζει παντού τον Βόλο.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το εξής: Η πρόταση του ΝΠΣ «Βόλος» μέσω της επιστολής που απέστειλε, θα τεθεί υπόψη των Βολιωτών φιλάθλων των δύο ομάδων στις επερχόμενες γενικές συνελεύσεις τους ή θα παραμείνει στο συρτάρι, αγνοώντας οι διοικήσεις των δύο ομάδων, τα μέλη τους.

Και τελικά ποιος ή ποιοι θα έπρεπε να είναι αυτοί που θα αποφασίσουν επί της προτάσεως αυτής; Τα μέλη των δύο σωματείων μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις ή 5-10 άτομα που είναι πιθανό να εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ισχύσει το πρώτο. Γιατί η τελική απόφαση για μία τόσο σημαντική πρόταση θα πρέπει να ανήκει σε όλα τα μέλη των δύο ιστορικών σωματείων.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι η πρόταση του ΝΠΣ «Βόλος» έχει ιστορική σημασία. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι οι ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ αποφάσεις λαμβάνονται από μεγάλους σε προσωπικότητα ανθρώπους.

 

To Volosday.gr φέρνει στη δημοσιότητα την επιστολή – πρόταση του ΝΠΣ «Βόλος» προς τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Βολιώτες φίλαθλοι.

Διαβάστε την επιστολή – πρόταση:

Κύριοι,

Η νέα ποδοσφαιρική δύναμη του Βόλου, η ομάδα του ΝΠΣ «Βόλος», βρίσκεται ήδη, και μαθηματικά, στην επαγγελματική κατηγορία της Football League, κάτι που ανεξάρτητα από οπαδικές ή άλλες προτιμήσεις ουδείς μπορεί να αγνοήσει, αφού είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Μετά από καιρό, λοιπόν, στο Βόλο και ευρύτερα τη Μαγνησία, μας δίνεται η χρυσή ευκαιρία να επαναφέρουμε το ποδόσφαιρό μας όχι μόνο στον επαγγελματικό χάρτη της χώρας, αλλά και στον ευρωπαϊκό, αφού οι περισσότερες εκ των αναγκαίων προϋποθέσεων  ήδη πληρούνται.

Ο δρόμος αυτός θα καταστεί ακόμα πιο εύκολος και γρήγορος αν τον διανύσουμε όλοι μαζί, θέτοντας κοινούς στόχους και προοπτικές, επενδύοντας σε ίδιες ελπίδες, αγωνιζόμενοι με ενωτικό πνεύμα, χωρίς ιδιοτέλειες, αγκυλώσεις του παρελθόντος, φανατισμούς, χωρίς «καπελώματα» και αποκλεισμούς. Για να γίνει αυτό είναι προφανές ότι απαιτούνται τολμηρές πρωτοβουλίες και υψηλή αίσθηση ευθύνης όλων όσων αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο και δεν οδηγούνται είτε από μικροσυμφέροντα, είτε από  ιδεοληψίες.

Σας καλούμε σήμερα κιόλας, σπεύδοντας να διαβεβαιώσουμε ότι από την πλευρά μας ουδεμία ηγεμονική διάθεση υπάρχει, να προχωρήσουμε μαζί στην εκμετάλλευση αυτής της μεγάλης, και πιθανώς τελευταίας, ευκαιρίας για την εξυγίανση και αναβάθμιση του Βολιώτικου ποδοσφαίρου, δημιουργώντας ΜΙΑ ομάδα, που θα εμπνέει το σεβασμό και θα διεκδικεί δυναμικά διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Αν πραγματικά αγαπάτε το ποδόσφαιρο και τον Βόλο τολμείστε και προχωρήστε σε γενναίες αποφάσεις, έστω κι αν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με συμφέροντα ή αναχρονιστικές ριζωμένες αντιλήψεις, που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη στασιμότητα και η μιζέρια και τη διαρκή υποβάθμιση και ανυπαρξία του τοπικού μας αθλητισμού.

Φέρτε την πρόταση μας στις γενικές σας συνελεύσεις, κρατείστε τα σύμβολα, το όνομα, την απολύτως σεβαστή και αποδεκτή ιστορία σας, και ελάτε να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα άλλο δρόμο, μέσα σε μια άλλη πραγματικότητα, που καθημερινά εξελίσσεται και αλλάζει δραματικά.

Βεβαίως και είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε και να σεβόμαστε το παρελθόν και την ιστορία μας, αλλά είμαστε και καταναγκασμένοι, από την ίδια τη ζωή, να προχωρούμε με βάση τα νέα δεδομένα. Μην αγνοήσετε τα αιτήματα των καιρών και γράψτε τη δική σας ιστορία, ανοίγοντας νέες, χρυσές, σελίδες για το ποδόσφαιρο του Βόλου και της Μαγνησίας. Η ώρα είναι τώρα!

Από την πλευρά μας, και το ξεκαθαρίζουμε, δεν τίθενται όροι και προϋποθέσεις και είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε κάθε πρόταση που θα συντείνει στην εκπλήρωση του μεγάλου ονείρου για μια ισχυρή ομάδα που θα τιμά και θα διαφημίζει παντού τον Βόλο.

 

Για τον ΝΠΣ  «ΒΟΛΟΣ»

Ο πρόεδρος

Γιώργος Σπυριδόπουλος