ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα του καύσωνα ηλικιωμένος στην Κρήτη

Με τον πιο τραγικό τρόπο αποχαιρετά την Κρήτη ο καύσωνας, που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα το νησί, καθώς ένας ηλικιωμένος από την περιοχή της Μεσσαράς, κατέληξε μετά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Ο ηλικιωμένος παρουσίασε δυσφορία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

Δυστυχώς ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε και λίγο αργότερα κατέληξε.

Όπως έχει γράψει ξανά το cretapost, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, που το θερμόμετρο χτύπησε “κόκκινο” σε ολόκληρη την Κρήτη, δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά περιστατικών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του νησιού…λόγω θερμοπληξίας.

Ένα από αυτά είναι και η περίπτωση ενός 40χρονου ιερομόναχου, ο οποίος μεταφέρθηκε και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο.

Συνολικά στην Κρήτη, το ΕΚΑΒ κλήθηκε να προσφέρει βοήθεια σε 27 περιστατικά θερμοπληξίας, 5 την Παρασκευή, 8 το Σάββατο και 14 την Κυριακή, κάποια από τα οποία χρειάστηκαν νοσηλεία.στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού.

 

Πηγή: cretapost.gr