ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στον Έβρο: Έσκασε φουσκωτή βάρκα με μετανάστες – Τρία παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους

Συνολικά αναζητώνται τέσσερις πρόσφυγες  – Η βάρκα επιχείρησε να εισέλθει παράνομα από την Τουρκία  –  Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων, στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Πετράδων Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα συνολικά 12 ατόμων επιχείρησε, τις πρωινές ώρες, να εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, με φουσκωτή βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Βάση των μαρτυριών των διασωθέντων, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα οι 12 επιβαίνοντες σε αυτήν να βρεθούν στο νερό και μόνον οι οκτώ εξ αυτών κατάφεραν να προσεγγίσουν ελληνική νησίδα απ’ όπου κάλεσαν σε βοήθεια και διασώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων, τρία εκ των οποίων παιδιά, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των οποίων διεξάγονται έρευνες από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Όπως αναφέρει το thrakinea.gr οι αναφορές κάνουν λόγο για νεκρούς και αγνοούμενους.

Να σημειωθεί ότι οι διασωθέντες, που δήλωσαν Ιρακινής καταγωγής, έχουν μεταφερθεί ασφαλώς και κρατούνται στην υπηρεσία συνοριακης φύλαξης Διδυμοτείχου.