Κόσμος

Η βίλα δεν «έκαψε» τον Ιγκλέσιας -Με 68% παραμένει στην ηγεσία των Podemos

Οι δύο επικεφαλής του κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο κέρδισαν την εσωκομματική ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εξασφαλίζοντας το 68% των ψήφων.

Η ψηφοφορία οργανώθηκε μετά την αγορά από το ζεύγος πολυτελούς βίλας αξίας 600.000 ευρώ έξω από την Μαδρίτη.

Το κόμμα οργάνωσε την ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα όταν το ζεύγος Ιγκλέσιας-Μοντέρο κατηγορήθηκε για υποκρισία και προδοσία των αριστερών τους αρχών. Οι ίδιοι υποστήριξαν την αγορά λέγοντας ότι χρειάζονται την βίλα για να μεγαλώσουν τα παιδιά που περιμένουν και ότι δεν επρόκειτο για κερδοσκοπική κίνηση.

Τα μέλη του κόμματος εκλήθησαν να απαντήσουν ναι ή όχι στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις του ηγέτη και του εκπροσώπου του κόμματος;».

Το 68% των μελών των Podemos, μέσω δημοψηφίσματος, έκρινε πως ο Πάμπλο Ιγκέσιας δεν χρειάζεται να παραιτηθεί εξαιτίας του σάλο που προκλήθηκε για το πολυτελές σπίτι που αγόρασε με τη σύζυγό του.

Ο επικεφαλής Πάμπλο Ιγκλέσιας και η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Ιρένε Μοντέρο αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι 270 τ.μ με κήπο και πισίνα σε χωριό 40 χλμ. μακριά από τη Μαδρίτη, απόφαση που προκάλεσε σάλο.

Πηγή: iefimerida.gr