ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Αυγενάκη στα δημοσιεύματα: «Αθλιότητες και συκοφαντίες του παρακράτους»

Ως αθλιότητες και συκοφαντίες με μεθόδους που «κινούνται στο σκοτάδι» από ΜΜΕ τα οποία καθοδηγούνται από το Μαξίμου, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα εις βάρος του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι: Η ΝΔ κινείται στο φως, με αισιοδοξία, επενδύει στην ενότητα του και καλλιεργεί την ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο σκοτάδι, καλλιεργεί την παρακμή, το διαχωρισμό και κυρίως το μίσος», υποστήριξε ο γραμματέας της ΝΔ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ως προς την ουσία εξήγησε: «Όλοι οι βουλευτές δεχόμαστε καθημερινά εκατοντάδες τηλέφωνα, συνομιλούμε και συναντόμαστε με εκατοντάδες κόσμο ανά την Ελλάδα, ακούμε παράπονα, προσδοκίες, διαφωνίες, δεχόμαστε λογικά και παράλογα αιτήματα. Και ναι, πολλές φορές βοηθάμε ανθρώπους, σε εύλογα αιτήματα, τους οποίους απλά γνωρίζουμε ή μας συστήνουν γνωστοί και φίλοι, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες γι’ αυτούς».

Ο Λ. Αυγενάκης διερωτήθηκε μάλιστα: «Γνωρίζετε την εμπλοκή του καθενός με την δικαιοσύνη και τις εν γένει δραστηριότητές του, σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο; Ή μήπως θα έπρεπε πρώτα να ζητάτε το ποινικό μητρώο του καθενός με τον οποίο συνομιλείτε ή συναντιέστε; Μου ζητήθηκε να συνδράμω σε ένα θέμα που είχε να κάνει με την παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης και μέχρι εκεί. Είναι βέβαιο ότι δεν γνώριζα, αλλά και σήμερα δεν γνωρίζω, αν και με ποιο τρόπο εμπλέκεται με την Δικαιοσύνη, αν έχει καταδικαστεί ή όχι για παράνομες πράξεις, παρά τα όσα γράφονται, τα οποία πολλές φορές και δεν ευσταθούν. Λοιπόν αυτά είναι απολύτως συκοφαντικά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο γραμματέας της ΝΔ έκανε λόγο για «παρακράτος» και συνέχισε: «Εδώ έχουμε μια εφημερίδα η οποία ουσιαστικά καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου και η οποία έχει επιτεθεί με αλλεπάλληλα συκοφαντικά δημοσιεύματα –πρώτ’ απ’ όλα- στον Πρόεδρο της ΝΔ, η οποία αφιέρωσε μάλιστα στην αφεντιά μου δύο εξώφυλλα, ένα το Κυριακάτικο και ένα της Πέμπτης, το free press, και όλα αυτά με χρήματα του ελληνικού λαού, με την κρατική διαφήμιση που παίρνει από τα ΕΛ.ΠΕ. Έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα φθάσω μέχρι τέλους. Είναι εξόχως συκοφαντικά τα όσα γράφει για διαπλοκή, ρουσφέτια με ποινικούς, απαγωγές, εκβιασμούς και γι’ αυτό το λόγο θα λογοδοτήσει ο κ. Βαξεβάνης στη Δικαιοσύνη. Δε θα τη γλιτώσει».

Μάλιστα, ο Λ. Αυγενάκης επεσήμανε: «Και όλα αυτά για ένα πουκάμισο. Δηλαδή με κατηγορεί ο κ. Βαξεβάνης στο επτασέλιδο «αφιέρωμά» του ότι συναλλάχτηκα με έναν μεγάλο κακοποιό για να πάρω ένα πουκάμισο. Δηλαδή αν πράγματι βρισκόμουν σε εγκληματικά κυκλώματα όπως με κατηγορεί ο κ. Βαξεβάνης θα ζητούσα ένα πουκάμισο;». Τόνισε δε ότι «όποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει 7 σελίδες, όχι μία και δύο, κατάλαβε το μέγεθος της συκοφαντίας».

«Η αθλιότητα και αναλήθεια είναι ότι ο κ. Βαξεβάνης συνδέει το πρόσωπό μου – με αφορμή μία συνομιλία μου δευτερολέπτων για άσχετο θέμα, χωρίς καμία διάσταση παρανομίας-  με πρωταγωνιστικό ρόλο, σε βαριές ποινικές υποθέσεις.Είναι αυτό που λέει ο ποιητής ”για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη”», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.