ΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

«Εφυγε» Βολιώτης καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, παλιός πρωταθλητής του Γυμναστικού

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών, ο Βολιώτης Αν.Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων Δρ. Θρασύβουλος Παξινός, αδελφός του πολύ γνωστού, επίσης, στην κοινωνία του Βόλου, Στάθη Παξινού, που δραστηριοποιείται επί χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων.

Σύμφωνα με το πλούσιο βιογραφικό του από την ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου από όπου προέρχεται ο Θράσος Παξινός:

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1959. Διετέλεσε αθλητής κλασικού αθλητισμού του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου στα αγωνίσματα των δρόμων 400 μ., 400 μ. μετ’ εμποδίων και σκυταλοδρομίας 4 Χ 400 μέτρα. Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων στο δρόμο 400 μ. (1975), την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων στο δρόμο 400 μ. μετ. εμποδίων (1977) και την πρώτη θέση στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα στο δρόμο 400 μ. μετ’ εμποδίων (1977). Διετέλεσε μέλος της εθνικής ομάδος Εφήβων στους δρόμους 400 μ. μετ’ εμποδίων και σκυταλοδρομίας 4 Χ 400 μέτρα.

Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό στη Φυσιολογία της Άσκησης από το Loughborough University of Technology της Μεγ. Βρετανίας και Διδακτορικό στη Φυσιολογία της Άσκησης από το ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Αθηνών.

Ηταν Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατιωτικής Φυσικής Αγωγής και Διευθυντής του Τομέα Φυσικής και Πολιτισμικής Αγωγής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Διδάσκει το μάθημα ¨Θεωρία και Ανάλυση Ορίων Σωματικής Απόδοσης¨, είναι Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου ¨Ανθρώπινης Απόδοσης και Αποκατάστασης¨ και μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από το 2004.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διερεύνηση της συμπεριφοράς του ανθρωπίνου σώματος στις διάφορες μορφές καταπόνησης κατά τις εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δράσεις στον ευρύτερο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ήταν νυμφευμένος με την Ελένη Σωτηροπούλου με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, το Σωκράτη και την Ελευθερία. Κατοικούσε στην Παλαιά Φωκαία Αττικής. Από το 2014 ήταν πρωτοβάθμιος Καθηγητής ΣΣΕ.