Άλλες Ειδήσεις

Εφαρμογή για να φλερτάρεις τον διπλανό σου με ένα κλικ

Βγήκες έξω, είσαι στο αγαπημένο σου μαγαζί ή σε κάποιο καινούριο μέρος και θέλεις να γνωρίσεις και να μιλήσεις σε κάποιον που βρίσκεται στον ίδιο χώρο; Διστάζεις, όμως, να κάνεις το πρώτο βήμα, παρόλο που η κίνηση αυτή μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση ή να σου αλλάξει και τη ζωή; Τώρα υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να γνωριστείτε, λέγεται InPerson.

Δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα νέων με επικεφαλής τον Αχιλλέα Ιωακειμίδη, οι οποίοι θέλησαν να φτιάξουν ένα app που θα βοηθήσει ανθρώπους να προσεγγίζουν ο ένας τον άλλον πιο εύκολα και να κάνουν γνωριμίες με τον αυθορμητισμό και την αμεσότητα μίας πρόσωπο με πρόσωπο γνωριμίας, όπως παλιά, όταν δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα και η τεχνολογία δεν είχε μπει τόσο πολύ στη ζωή μας.

Το InPerson είναι ένα ελληνικό startup στο οποίο συμμετέχουν οι Μίλτος Καμπουρίδης και Μαρίνα Βερνίκου σε συνεργασία με επιλεγμένα InPerson venues.

Η νέα ελληνική εφαρμογή για smartphones φέρνει σε επαφή με ασφάλεια ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Το InPerson λειτουργεί ήδη σε περισσότερα από 1.000 σημεία στην Αθήνα, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, μουσεία, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, πανεπιστήμια, μεγάλους αθλητικούς χώρους.

Όπως λένε οι δημιουργοί του, δεν πρόκειται για ακόμη ένα online dating app. Πρόκειται για έναν τρόπο να αξιοποιήσει κάποιος την τεχνολογία για να κάνει πραγματικές γνωριμίες όπως παλιά. Δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο και όχι με ψεύτικα προφίλ που δεν ξέρεις ποιον κρύβουν.

«Η ιδέα γεννήθηκε βλέποντας νέα παιδιά να βρίσκονται σε σημεία όπου υπάρχει μεν πολυκοσμία αλλά τα ίδια παραμένουν αποξενωμένα. Οι νέοι δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, ακόμη και όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Ίσως ντρέπονται να μιλήσουν, απορροφώνται από τα κινητά τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να μην τολμούν να ξεκινήσουν μια γνωριμία. Ετσι, λοιπόν, θέλαμε να φτιάξουμε μια εφαρμογή που να βοηθάει ουσιαστικά τους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με έναν πιο ζωντανό τρόπο, όπως έκαναν οι άνθρωποι παλαιότερα. Η διαφορά του InPerson από άλλα dating app είναι ότι φέρνει κοντά πραγματικούς ανθρώπους σε ένα συγκεκριμένο μέρος, σε πραγματικό χρόνο», εξηγεί ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης.

Όσο για το business plan, ο Μίλτος Καμπουρίδης (γνωστός από την επιχειρηματική του δράση στον χώρο του real estate), τονίζει ότι ο αρχικός στόχος είναι η συγκέντρωση μιας κρίσιμης μάζας χρηστών, που θα δώσει ώθηση στην ομάδα του InPerson να απευθυνθεί σε περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο. «Ξεκινήσαμε από την Αθήνα και ήδη κινούμαστε σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Ντουμπάι. Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ενεργών χρηστών, αν φτάσουμε να μιλάμε για εκατομμύρια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πάρει μια εφαρμογή ορατή θέση στο ψηφιακό σύμπαν, όπου οι επιχειρηματικές ευκαιρίες είναι συχνά μεγάλες», λέει ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του για τον χώρο των τεχνολογικών startups.
Πώς λειτουργεί

Κατέβασε το InPerson app στο smartphone χωρίς κόστος και βρες το κοντινότερο InPerson venue της επιλογής σου – στην είσοδο του χώρου πιθανότατα θα δεις το λογότυπο της εφαρμογής. Μόλις εισέλθεις στον χώρο, δεν έχεις παρά να κάνεις check in και να αναζητήσεις άλλους που βρίσκονται στο ίδιο μέρος και επιθυμούν να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα με σένα. Οι βασικές κατηγορίες ενδιαφερόντων είναι: Τravel, Business, Arts, Sports, Politics, Shopping, Music, Cinema και Other (όπου ο χρήστης συμπληρώνει ό,τι επιθυμεί).

Μέσα από τα InPerson app θα δεις ποιος βρίσκεται στον ίδιο χώρο και αν και οι δύο επιθυμείτε να συναντηθείτε και γίνει το match, τότε σας ανοίγει το chat για να προσδιορίσετε συγκεκριμένα τη συνάντησή σας στον χώρο.  Και όλα τα παραπάνω φυσικά με εμπιστευτικότητα, αφού μόλις βγεις από το InPerson venue όλο το ιστορικό διαγράφεται! Από το check in στον χώρο μέχρι τον διάλογο με άλλους χρήστες.

Το InPerson είναι διαθέσιμο στο App Store και στο Google Play για iPhone, iPad και συσκευές με Android ή μέσα από το www.inperson-app.com.

 

Πηγή: protothema.gr