Τοπικά

Ερώτηση Χρ.Μπουκώρου για τον αποκλεισμό του Βόλου από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από το πρόγραμμα του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.
Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Αναπληρώτριας Υπουργού κ. Θ. Φωτίου ο Δήμος Βόλου εξαιρείται από τη δεύτερη πιλοτική φάση του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Κ.Ε.Α.), όπως μετονομάστηκε το πρόγραμμα του «Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος». Στο εν λόγω πρόγραμμα, έχουν ενταχθεί 30 Δήμοι, η επιλογή των οποίων βασίστηκε στα πληθυσμιακά κριτήρια και τους δείκτες ανεργίας και φτώχειας.
Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην παροχή ειδών ανάγκης καθώς και υπηρεσιών, προς τους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και έχουν μεγάλη ανάγκη από οποιαδήποτε στήριξη είτε οικονομική είτε σε τρόφιμα και υλικά αγαθά.
Ερωτήματα εγείρει η επιλογή των 30 Δήμων και ο αποκλεισμός για μια ακόμη φορά του Δήμου Βόλου, από προγράμματα που ευεργετούν τους χρόνια ανέργους και απόρους. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Βόλου, ο οποίος αποκλείστηκε πρόσφατα και από τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», τα τελευταία έτη της κρίσης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την παύση εργασιών μεγάλων βιομηχανικών μονάδων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Με βάση ποια στοιχεία ακριβώς αποκλείστηκε ο Δήμος Βόλου από το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή.