Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023 16:47
volosday.gr@gmail.com
Ελλάδα

Επιστρέφει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη αν δεν καταβάλει την εγγύηση

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη οδηγούνται στο Εφετείο Αθηνών στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος, Αθήνα, Τετάρτη 20 Μαίου 2015. Την κλήτευση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ Βάσω Παπανδρέουυ και Γιάννου Παπαντωνίου προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να ανασταλεί υπουργική απόφαση που δεν παρέτεινε την αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών λόγω των capital control.
Επιστρέφει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη αν δεν καταβάλει την εγγύηση
Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ.
Οι Σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν αίτημά της αλλά επισημαίνουν στην υπ’ αριθμόν 327/2015 απόφασή τους ότι η κυρία Σταμάτη μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσει την παράταση καταβολής της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ.
Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της κυρίας Σταμάτη κρίνοντας ότι δεν μπορεί να χορηγήσει την αναστολή που ζητάει καθώς εάν έκανε κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, υποκαθιστώντας έτσι ανεπίτρεπτα τη διοίκηση στην άσκηση της κανονιστικής της εξουσίας.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com