ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια και ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Διεκόπη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μετά από βίαιο επεισόδιο που εκδηλώθηκε κατά την συζήτηση για το προσφυγικό.

Την ώρα που πήγε στο βήμα να μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Παναγιώταρος ξεκίνησαν να τον χειροκροτούν 20 οπαδοί της Χρυσής Αυγής από τα θεωρεία.

Λίγο πιο δίπλα υπήρχαν και υποστηρικτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση και επεισόδια πριν αρχίσει καν η ομιλία. Τελικά με το που άρχισε η ομιλία Παναγιώταρου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΚΚΕ και οι υποστηρικτές θέλησαν να αποχωρήσουν και εκεί ανέβηκαν οι τόνοι μιας και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής τους εμπόδισαν και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής από το βήμα τους αποκαλούσε «κότες, τραμπούκοι, μαχαιροβγάλτες».

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Πέτρος Αναστασιάδης δέχθηκε επίθεση με μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση, ενώ έγινε και άλλη επίθεση σε κάποιον που τραβούσε βίντεο.

Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

Πηγή: iefimerida.gr