ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενταση και προπηλακισμοί σε πλειστηριασμούς -«Εξω κοράκια!»

Για ακόμη μία Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης εκτυλίχθηκαν σκηνικά βίας, στο πλαίσιο των πλειστηριασμών.

Εκλεισαν συμβολαιογράφους στο κυλικείο στο Ειρηνοδικείο Αθήνας

Στο Ειρηνοδικείου Αθηνών, στο πλαίσιο 14 πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί, περίπου 30 μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», της «Λαϊκής Ενότητας», του ΕΠΑΜ, αλλά και πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Μάλιστα, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι επιχείρησαν να εισέλθουν από την πίσω πόρτα στο δικαστήριο του Ειρηνοδικείου για τον πλειστηριασμό. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί και αμέσως άρχισε μεγάλη ένταση. Οι πολίτες που διαμαρτυρόντουσαν έντονα τους ώθησαν προς το κυλικείο, όπου ισχυρή αστυνομική δύναμη τους προστάτευσε και τους κράτησε για ώρα εντός του χώρου.

 

Προπηλάκισαν την πρόεδρο των Συμβολαιογράφων στη Θεσσαλονίκη

Τεταμένο ήταν το κλίμα για άλλη μια φορά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς τα μέλη των Συλλογικοτήτων ήρθαν σε οξεία αντιπαράθεση με την πρόεδρο των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης Ιωάννα Χρουσαλά-Μπηλίση.

Αν και υπήρχε αστυνομική δύναμη μπροστά στην έδρα, τα μέλη των Συλλογικοτήτων απευθύνθηκαν με οργισμένο τρόπο στην κ. Μπιλίση, η οποία τους άκουγε δίχως να αντιδράσει.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, τα μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων έκοψαν τη δική τους βασιλόπιτα. Με χιουμοριστική διάθεση έκοψαν κομμάτια για την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την Ε.Ε., τις τράπεζες, τους συμβολαιογράφους κ.ά. Σύμφωνα με τους ίδιους, το φλουρί έπεσε στην πρόεδρο των συμβολαιογράφων.

 

Πηγή: iefimerida.gr