Τοπικά

ΕΛΓΑ: Πρόβλημα με τις εκτιμήσεις στη Μαγνησία

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ συνεχίζει να μην δίνει λύση στα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να υπάρξει το απαραίτητο και σαφές νομικό πλαίσιο της ασφαλιστικής διαδικασίας και της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ, όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί ζητά την συμπαράσταση των αγροτών στον αγώνα που διεκδικεί την συνέχεια του γεωργοασφαλιστικού συστήματος και της οικονομικής αυτοτέλειας του ΕΛΓΑ.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής: 1) με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν είναι δυνατή η έκδοση εντολών μετακίνησης των εκτιμητών από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ
2) τίθεται όριο 250 χλμ. μηνιαίως (με προσωπικό και όχι υπηρεσιακό Ι.Χ. αυτοκίνητο) για την πραγματοποίηση των εκτιμήσεων, όριο το οποίο στατιστικά συνήθως καλύπτεται σε 2-3 ημέρες
3) η εναλλακτική δυνατότητα χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς για την μετακίνηση του προσωπικού δεν είναι εφικτή λόγω της ιδιαιτερότητας και της φύσης του αντικειμένου της εργασίας.
Λόγω των ανωτέρω συνεχίζουν την αποχή από το εκτιμητικό τους έργο οι γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ, ενώ νέες ζημιές προστίθενται στις καλλιέργειες από την πρόσφατη θεομηνία, στις ήδη υπάρχουσες.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Παν. Συλλ. Εργαζομένων ΕΛΓΑ:
Σε έκτακτη συνεδρίασή του Συλλόγου (19-05-2016) και μετά από τις νέες άνευ αντικρίσματος ασαφείς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., σας ενημερώνει τα εξής α) Χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για συνέχιση της λειτουργίας του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας, με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, ενάντια στην ισοπεδωτική λογική της κυβέρνησης και της τρόικας, με μηδενικό μάλιστα δημοσιονομικό κόστος.
β) Καλεί τους αγρότες της χώρας να προασπίσουν με κάθε τρόπο το γεωργοασφαλιστικό σύστημα και το αυτονόητο δικαίωμά τους για διεκπεραίωση των διαδικασιών ασφάλισης της παραγωγής τους, την οικονομική αυτοτέλεια του Οργανισμού με χρηματοδότηση του συστήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
γ) Καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.ΑΤ. να αποκαταστήσει άμεσα και με διαφανή τρόπο το νομικό πλαίσιο της ασφαλιστικής διαδικασίας και της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού, που με απαράδεκτο τρόπο και πρωτοφανή προχειρότητα η ίδια δημιούργησε με τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4384/2016 περί αγροτικών συνεταιρισμών.
Δηλώνουμε ότι κάθε άλλος πιθανός σχεδιασμός που προέρχεται από τους γνωστούς – άγνωστους συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.ΑΤ. με τελικό στόχο την κατάργηση της καθολικής – υποχρεωτικής ασφάλισης, θα μας βρει κάθετα απέναντι τους, σε κοινό μέτωπο με τους αγρότες της χώρας.