ΒόλοςΤοπικά

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το Λιμεναρχείο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το από 12/02/2019 και ώρα 10 π.μ. έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο από σήμερα Τρίτη ώρα 16:00 έως τουλάχιστον μέχρι αύριο Τετάρτη 13/02/2019 ώρα 4:00 θα επικρατήσουν άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί εντάσεως 7 ή 8 BF.

Κατόπιν αυτού από το Λιμεναρχείο συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται να αποφεύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού. Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους για παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα. Ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.