ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκρηξη στο Κολωνάκι: Τρομάζει το τυφλό χτύπημα -Πού στρέφονται οι έρευνες

Λίγο πριν από τις 14:30 άνοιξαν και πάλι οι δρόμοι στο Κολωνάκι, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την έκρηξη βόμβας έξω από τον ναό του Αγίου Διονυσίου.

Οι δρόμοι έκλεισαν αμέσως μετά την έκρηξη στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού.

Τρόμος για τους περαστικούς το πρωί με την έκρηξη στο Κολωνάκι

Στα εργαστήρια τα θραύσματα της βόμβας

Μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα στο σημείο της έκρηξης, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έστειλαν άμεσα τα ευρήματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για την κατασκευή της βόμβας, αλλά και τους κατασκευαστές της.

Ήδη από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά δείχνει πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες, οι οποίοι έκαναν πρόβα.

Τα στοιχεία αυτά κάνουν την Αντιτρομοκρατική να μιλάει για νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και κάποιο άλλο ενδεχόμενο για την ταυτότητα των δραστών, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Αμεσα στο σημείο έφτασε η αντιτρομοκρατική

Τα θραύσματα από τη βόμβα και όποιο άλλο στοιχείο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

 

Καρέ καρέ όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας  

Στα χέρια τις ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται και τα δεδομένα από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και πλέον ελέγχονται καρέ καρέ, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που άφησαν τη βόμβα στην είσοδο του ναού, να βρουν οι αστυνομικοί το δρομολόγιο των βομβιστών, αλλά και τι ώρα ακριβώς τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον Άγιο Διονύσιο.

Αμέσως έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από τον Αγιο Διονύσιο

 

Προβληματισμός για το τυφλό χτύπημα 

Αυτό πάντως που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας στον Άγιο Διονύσιο, όπως συμβαίνει συνήθως, και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη στο Κολωνάκι.

Φωτογραφίες: George Vitsaras / SOOC

 

Πηγή: iefimerida.gr