Θεσσαλία

Εισαγγελική έρευνα για την ομάδα νεαρών που επιτίθεται σε ανήλικους στη Λάρισα!
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας με θύματα ανήλικους μαθητές και θύτες μία ομάδα νεαρών που δρουν σε πλατείες αλλά ακόμη και σε σχολεία.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της δημοσίευμα η εφημερίδα “Ελευθερία”, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας κ. Ιωάννης Μαγκούτας διέταξε την έρευνα και ήδη καλούνται να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες, με την πολιτεία να διαβεβαιώνει για τη προστασία των πολιτών.

 

Μέρα μεσημέρι στην πλατεία

Διαβάστε το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το onlarissa.gr για το πρωτοφανές περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στη συνοικία της Νεράιδας στη Λάρισα:

Κλίμα φόβου επικρατεί σε μαθητές γυμνασίου στη συνοικία της Νεράιδας στη Λάρισα, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και περιοίκων στο onlarissa.gr. Όπως καταγγέλλεται, μία ομάδα μεγαλύτερων νεαρών (17 με 18 ετών) ευθύνονται για πολλές επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί μέχρι στιγμής λύση από τις αρχές.

Το τελευταίο περιστατικό έλαβε χθες το απόγευμα στην πλατεία μικρού Προφήτη Ηλία στην συνοικία της Νεράιδας, εκεί όπου όπως καταγγέλλεται, τρεις μαθητές γυμνασίου ηλικίας 14 ετών δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από ομάδα νεαρών ηλικίας 17-18 ετών. Οι δράστες νεαροί – κατά πληροφορίες αλλοδαπής καταγωγής – γρονθοκόπησαν τους δύο και κυνήγησαν τον τρίτο που προσπάθησε να διαφύγει.

Όταν τον πρόλαβαν του ζήτησαν επιτακτικά και επιθετικά να τους δώσει όσα χρήματα είχε πάνω του. Ο νεαρός τους είπε ότι είχε μόνο 50 λεπτά του ευρώ.

Τότε η ομάδα των δραστών τον κλώτσησαν και τον γρονθοκόπησαν και αυτόν. Οι νεαροί μαθητές έντρομοι κατέφυγαν στα σπίτια τους.

Οι γονείς των δύο έκαναν μόνο τηλεφωνική καταγγελία στην αστυνομία-προφανώς φοβούμενοι για στοχοποίηση των παιδιών τους.

Οι γονείς του τρίτου μετέβησαν στην αστυνομία Λάρισας όπου έκαναν καταγγελία. Οι αστυνομικοί έβαλαν τον τρίτο νεαρό μαθητή να προβεί σε αναγνώριση. Αναγνώρισε τους δύο δράστες. Οι γονείς του δεν έκαναν μήνυση φοβούμενοι για τις πιθανές συνέπειες.
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στους δράστες και τους άφησαν ελεύθερους.

Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για “συστηματική και παγιωμένη κατάσταση”, συμπληρώνοντας πως οι νεαροί δράστες, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο και την μέχρι τώρα ατιμωρησία τους-επειδή τα εγκλήματα είναι κατ’ έγκλιση- έχουν εκτραχυνθεί το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: onlarissa.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com