ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες Αποκάλυψης από τη θεομηνία στην Κρήτη -Αγωνία για τον αγνοούμενο (video)
Τις πληγές του μετράει το νησί της Κρήτης, το οποίο ζει δραματικές στιγμές εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» που σαρώνει τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Oι ζημιές από την κακοκαιρία είναι «εξωπραγματικές» καθώς, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «ούτε 100 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν» για την αποκατάσταση των καταστροφών μόνο στον νομό Χανίων. Ιστορικές γέφυρες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, περιουσίες έχουν χαθεί, οι ζημιές στις δομές είναι ανυπολόγιστες, άνθρωποι έχουν σωθεί την τελευταία στιγμή, ενώ δυστυχώς αγνοείται και ένας 61χρονος άνδρας.

Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης αργά χθες το βράδυ οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν σήμερα (Τρίτη) δύο μεγάλες γέφυρες και θα σταλούν κι άλλες ώστε, όπως ανέφερε, «να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη σύνδεση με τους οικισμούς όπου έχουν πέσει γέφυρες, μέχρι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να γίνουν γέφυρες που πρέπει και να αποκατασταθούν εκεί που υπάρχουν βλάβες».

Παράλληλα. δόθηκε εντολή στους δημάρχους να προχωρήσουν σε απευθείας ανάθεση έργων σε εργολάβους, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των ζημιών. Σύμφωνα με έναν πρώτο υπολογισμό, το έργο της διάνοιξης των δρόμων απαιτεί περίπου 4 με 5 εκατ. ευρώ, για τα Χανιά και 500.000 ευρώ για το Ρέθυμνο, που επίσης υπέστη σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «είναι αυτονόητο πως ο νομός Χανίων θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

 

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com