Θεσσαλία

Δύο συλλήψεις απατεώνων στην Καρδίτσα
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, 29 περιπτώσεις απάτης, στην πλειοψηφία τους απόπειρες, σε Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας 35χρονος και μία 23χρονη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα, έχοντας διαρκή και δομημένη δράση, περιελάμβανε τόσο φυσικούς αυτουργούς, επιφορτισμένους με το ρόλο παραλήπτη των χρημάτων, όσο και μέλη με διευθυντικό ρόλο με έδρα τη Βουλγαρία, στα οποία συγκαταλέγεται τουλάχιστον μία γυναίκα και τα οποία αναλάμβαναν την στρατολόγηση και καθοδήγηση των συνεργών, καθώς και την επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν στα θύματά τους, προσποιούμενοι την ιδιότητα του αστυνομικού, και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για απεμπλοκή από δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη στενό συγγενικό τους πρόσωπο, τους ζητούσαν χρηματικά ποσά ύψους από (25.000) έως (50.000) ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν στις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές.

Ως προς το χρονικό της σύλληψης των δραστών – μελών της οργάνωσης, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από προστρέξαντες αστυνομικούς, στο πλαίσιο κανονισμένου ραντεβού μεταξύ αυτών και 66χρονης ημεδαπής – υποψήφιου θύματος στην πόλη της Καρδίτσας, προκειμένου να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (4.300) ευρώ, για δήθεν απεμπλοκή στενού συγγενικού της προσώπου από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και την αποφυγή φυλάκισής του.

Το συγκεκριμένο ραντεβού κανονίστηκε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των δραστών και της 66χρονης, κατά το οποίο η 23χρονη συλληφθείσα προσποιήθηκε το στενό συγγενικό πρόσωπο της 66χρονης και ο 35χρονος συνεργός της στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, απαιτώντας εκβιαστικά από την παθούσα να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των (40.000) ευρώ.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκαν άλλες (27) παρόμοιες περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης ηλικιωμένων κυρίως ατόμων στην Καρδίτσα, μόνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Παράλληλα, προέκυψε ότι πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ο 35χρονος ενεργώντας με παρόμοιο τρόπο, κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com