ΕλλάδαΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλασιάζεται η τιμή του εισιτηρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά καθιερώνεται διζωνικό σύστημα εισιτηρίων στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ήδη, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τους επτά μήνες της θερινής περιόδου όταν στο Μουσείο θα ισχύει το διευρυμένο ωράριο, δηλαδή από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι στα 10 ευρώ και το μειωμένο στα 5 ευρώ.

Για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, οι τιμές θα παραμείνουν στα 5 ευρώ το κανονικό εισιτήριο και στα τρία ευρώ το μειωμένο.

«Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων του Υπουργείου».