Τοπικά

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Επείγουσα ανακοίνωση – έκκληση να σταματήσει η χρήση λάστιχων

Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρακαλούμε τους δημότες να σταματήσουν τη χρήση λάστιχων για να πλένουν αυλές, δρόμους και πεζοδρόμια για να απομακρύνουν τα λίγα υπολείμματα από τα χιόνια. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνουν υπέρμετρα τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, που ήδη αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, και αν συνεχιστεί θα οδηγήσουν σε υποχρεωτική διακοπή της υδροδότησης. Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας.

 

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ

«Καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό   διάστημα τόσο κατά τη διάρκεια εξέλιξης των έντονων καιρικών φαινομένων όσο και κατά το χρόνο ύφεσης αυτών,  αλλά μέχρι και σήμερα όπως προκύπτει απ’ τη διαχείριση του συστήματος  τηλεχειρισμού το πρόβλημα εντοπίζεται στις εσωτερικές διαρροές των ακινήτων, στις ζημιές των υδρομέτρων, αλλά και στις διαδρομές από και προς το υδρόμετρο.  Οι ελάχιστες βλάβες που εντοπίσθηκαν στο δίκτυο διανομής αντιμετωπίστηκαν άμεσα κι έγκαιρα.

Καλούμε τους πολίτες να συνδράμουν και οι ίδιοι στη διαδικασία ομαλοποίησης κι εξισορρόπησης του Δικτύου.

Συγκεκριμένα:

Να μάθουν πού βρίσκεται ο υδρομετρητής του σπιτιού καθώς και τα σημεία που βρίσκονται ο κεντρικός κι οι Περιφερειακοί  διακόπτες υδροδότησης.

Να ελέγχουν  τον υδρομετρητή για ασυνήθιστα μεγάλη καταγραφή κι εφόσον διαπιστώνεται αφενός μεν να κλείνουν τον κεντρικό διακόπτη της εσωτερικής εγκατάστασης υδροδότησης του ακινήτου κι αφετέρου να απευθύνονται άμεσα σε υδραυλικό για έλεγχο της εγκατάστασης και την επισκευή της διαρροής εφόσον εντοπισθεί.

Αν κατά τον έλεγχο του υδρομετρητή διαπιστωθεί διαρροή σ’ αυτόν ειδοποιήστε άμεσα τη ΔΕΥΑΜΒ στα τηλέφωνα 24210-55 555/40959 και 49946. Για να παρέμβουν τα συνεργεία της Επιχείρησης.

Να μη σπαταλούν αλόγιστα το νερό και να περιοριστούν οι δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση όπως αυτή έχει εντοπισθεί ιδιαίτερα στις περιοχές Ν. Παγασών, Ν. Ιωνίας ,  Αισωνίας και Βόλου.

Με τη συνδρομή σας κι ακολουθώντας τις οδηγίες της Επιχείρησης θα συνδράμετε τα μέγιστα στην εξισορρόπηση του εσωτερικού υδραγωγείου και στην ομαλοποίηση της υδροδότησης στο Βόλου».