Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Οι βλάβες στο δίκτυο αποκαταστάθηκαν-Απομένουν αυτές των ιδιωτών

Οι βλάβες στο δίκτυο διανομής νερού της ΔΕΥΑΜΒ έχουν όλες αντιμετωπιστεί και ιδιαίτερα αυτή στον κεντρικό αγωγό, στον κεντρικό τομέα της πόλης, όπου λόγω της τοποθέτησης του σε βάθος μικρότερο του προβλεπομένου για λόγους ασφαλείας, «έσπασε» από τον παγετό σε διάφορα σημεία του.

Πλέον τα όποια προβλήματα εντοπίζονται στις εσωτερικές διαρροές των ακινήτων, στις ζημιές των υδρομέτρων, αλλά και στις διαδρομές από και προς το υδρόμετρο. Αυτό επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ.

Γι αυτ΄οτο λόγο καλεί τους πολίτες να συνδράμουν και οι ίδιοι στη διαδικασία ομαλοποίησης κι εξισορρόπησης του Δικτύου.
Συγκεκριμένα:
Να μάθουν πού βρίσκεται ο υδρομετρητής του σπιτιού καθώς και τα σημεία που βρίσκονται ο κεντρικός κι οι Περιφερειακοί διακόπτες

υδροδότησης.
Να ελέγχουν τον υδρομετρητή για ασυνήθιστα μεγάλη καταγραφή κι εφόσον διαπιστώνεται αφενός μεν να κλείνουν τον κεντρικό διακόπτη της εσωτερικής εγκατάστασης υδροδότησης του ακινήτου κι αφετέρου να απευθύνονται άμεσα σε υδραυλικό για έλεγχο της εγκατάστασης και την επισκευή της διαρροής εφόσον εντοπισθεί.
Αν κατά τον έλεγχο του υδρομετρητή διαπιστωθεί διαρροή σ’ αυτόν ειδοποιήστε άμεσα τη ΔΕΥΑΜΒ στα τηλέφωνα 24210-55 555/40959 και 49946. Για να παρέμβουν τα συνεργεία της Επιχείρησης.
Να μη σπαταλούν αλόγιστα το νερό και να περιοριστούν οι δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση όπως αυτή έχει εντοπισθεί ιδιαίτερα στις περιοχές Ν. Παγασών, Ν. Ιωνίας , Αισωνίας και Βόλου.
Με τη συνδρομή σας κι ακολουθώντας τις οδηγίες της Επιχείρησης θα συνδράμετε τα μέγιστα στην εξισορρόπηση του εσωτερικού υδραγωγείου και στην ομαλοποίηση της υδροδότησης στο Βόλου.

Έκκληση ΔΕΥΑΜΒ

Παρακαλούμε τους δημότες να σταματήσουν τη χρήση λάστιχων για να πλένουν αυλές, δρόμους και πεζοδρόμια για να απομακρύνουν τα λίγα υπολείμματα από τα χιόνια. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνουν υπέρμετρα τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, που ήδη αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, και αν συνεχιστεί θα οδηγήσουν σε υποχρεωτική διακοπή της υδροδότησης. Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας.