Θεσσαλία

«Δεν έχει ούτε WC για ΑμεΑ το ειδικό σχολείο Καρδίτσας!»

«Κάπως έτσι φανταζόμαστε την ημέρα που θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου Ειδικού Σχολείου στο Νομό  Καρδίτσας», υποστηρίζει η Ενωτική Δράση Πρωτοβάθμιας, σε σχετική επιστολή- καταγγελία για τις επικρατούσες συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο.
Παρ’ όλο που δεν υπήρξε καμία απάντηση από πλευράς Δήμου για την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας, μαζί με τον Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ, επανερχόμαστε στο θέμα του κτιριακού, μιας και το θεωρούμε μείζον. Η απαίτηση για ένα σύγχρονο και λειτουργικό Ειδικό Σχολείο για ολόκληρο τον Νομό, δεν είναι απλά ρεαλιστική αλλά επιτακτική. Η σημερινή κτιριακή κατάσταση είναι προσβλητική. Δεν υπάρχει ούτε καν τουαλέτα για ΑμεΑ!

untitled3

 Και όμως σε περίοδο κρίσης, άλλες περιοχές, όπως δείχνει η αρχική φωτογραφία, προσκαλούνε στα εγκαίνια Ειδικού Σχολείου όλους τους δημότες τους. Φυσικά όμως για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα, προϋπήρξε η μελέτη και ο πλήρης φάκελος του έργου, για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Αυτό ζητάμε και εμείς από τον Δήμο Καρδίτσας. Τι δεν γίνεται αντιληπτό και κωλυσιεργούνε περίπου δύο χρόνια τώρα;

Η συνέντευξη τύπου ήταν αποκαλυπτική. Περιμένουμε την αντίδραση, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, για να πάρουν «σάρκα και οστά» τα ωραία λόγια που ακούγονται από όλους, με κάθε ευκαιρία, απέναντι στην ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

Εμείς, οραματιζόμαστε και παλεύουμε για ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο που με εξωστρέφεια θα υπηρετεί τις εκπαιδευτικές και άλλες ανάγκες των μαθητών του και θα προασπίζει τα μορφωτικά δικαιώματά τους. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν ανεμπόδιστα τις υπηρεσίες τους, οι μαθητές θα υποστηρίζονται αποτελεσματικά και η ειδική αγωγή θα αποκτήσει τη «στέγη» που δικαιούται και της ταιριάζει.

Είναι σίγουρο ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν και περισσότεροι μαθητές, που τώρα «ταλαιπωρούνται» σε ακατάλληλες εκπαιδευτικές δομές, θα βρουν τη θαλπωρή που τους αξίζει. Αντίθετα, ένα μικρό και μίζερο σε υποδομές σχολείο, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών αλλά δίνει τροφή σε σχόλια που αδικούν τους εκπαιδευτικούς μια και, όσο και να προσπαθούν, «εμποδίζονται» να προσφέρουν όσα θα έπρεπε.

Υ.Γ. Στο ειδικό Ιλίου που εγκαινιάστηκε στις 25-10-16 φοιτούν περίπου 50 παιδιά.