Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024 04:20
Ελλάδα

ΔΕΗ: Ξεκινά μπαράζ διακοπών ρεύματος- Στο στόχαστρο οι μπαταξήδες με τις βίλες


Ξεκινά το πρώτο μπαράζ αποκοπών σε όλη την Ελλάδα η ΔΕΗ, με σκοπό να βάλει φρένο στους μπαταξήδες και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ το σαφάρι ελέγχων, που έχει ήδη ξεκινήσει, έχει στόχο τους επιτήδειους, οι οποίοι αν και έχουν απλήρωτους λογαριασμούς διαμένουν σε…. πολυτελείς βίλες. Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ κάνει νοικοκύρεμα και στα αγροτικά τιμολόγια, σκανάροντας τους δικαιούχους, με σκοπό να εντοπίσει τους “μαϊμού” αγρότες που απολαμβάνουν κατά 30% φθηνότερο ρεύμα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρουν πληροφορίες και υπογράμμισε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Τόνισε δε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις.

Επίσης, η ΔΕΗ κάνει νοικοκύρεμα και στα αγροτικά τιμολόγια, σκανάροντας τους δικαιούχους, καθώς αμφισβητείται η επαγγελματική τους ιδιότητα, με σκοπό να εντοπίσει τους “μαϊμού” αγρότες. Έτσι, όσοι δεν στείλουν βεβαιώσεις η ΔΕΗ θα παύσει να τους χορηγεί το κατά 30% φθηνότερο ρεύμα, επαναφέροντάς τους στο κανονικό τιμολόγιο. Σύμφωνα με την επιχείρηση από τους ιδιοκτήτες 190.000 παροχών, οι κάτοχοι 30.000 μετρητών δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της εταιρίας.