Τοπικά

Δήμος Βόλου: Υπονομευτές του αγώνα της πόλης, συνειδητά ή από αφέλεια, οι Πατσιαντάς και Οικονόμου

Ιδιαίτερα σκληρή και επικριτική η απάντηση του Δήμου Βόλου στις αερολογίες των επικεφαλής δύο εκ των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, των Μαργ. Πατσιαντά και Νατάσσας Οικονόμου, σχετικά με το θέμα του σκανδάλου της ΕΡΓΗΛ, με την οποία τους κατηγορεί ότι είτε συνειδητά είτε αφελώς δίνουν όπλα στην αντίδικο της ΔΕΥΑΜΒ υπονομεύοντας τον αγώνας της πόλης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κοινή εμφάνιση, που παραπέμπει στο αλήστου μνήμης ζευγαράκι της Αγ. Παρασκευής, του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά και της κ. Νατάσσας Οικονόμου, απλώς ήρθε να επιβεβαιώσει το καταστροφικό αποτέλεσμα που προκαλείται όταν διαπλέκονται η ανικανότητα και η έλλειψη γνώσης και αντίληψης, με την εξουσιολαγνεία και τα διάφορα σύνδρομα που εξ αυτής απορρέουν.

Ελπίζουμε η υπονομευτική στάση που επιδεικνύουν απέναντι στον αγώνα της πόλης, οπλίζοντας την αντίπαλη πλευρά έστω και με τις αερολογίες, τις σοφιστείες και τα ψεύδη που επινόησαν και διατύπωσαν στην κοινή εμφάνισή τους, να μην είναι μια συνειδητή προδοτική απόφαση, αλλά να οφείλεται απλώς στην αδυναμία τους να ξεπεράσουν το μένος, τη μισαλλοδοξία και την απόγνωση που τους διακατέχουν για τη Δημοτική Αρχή του κ. Αχιλλέα Μπέου.

Η πολιτική τους περιθωριοποίηση και ο πρόδηλος κατατρεγμός που βιώνουν από την κοινωνία (εκλογικά καταγεγραμμένος άλλωστε) δεν είναι ούτε καν υποφερτή δικαιολογία για την εκδήλωση ενός τέτοιου πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού, που δεν λαμβάνει υπόψη τα δίκαια μιας ολόκληρης κοινωνίας. Και φυσικά αν περιμένουν δημόσιο διάλογο, για φαιδρότητες, αστειότητες και θλιβερές συνομωσιολογίες αρρωστημένων εγκεφάλων, με την ΕΡΓΗΛ να περιμένει σαν το αρπακτικό και μια σειρά δικαστικών ενεργειών να εκκρεμοδικούν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Άλλωστε το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: Διάλογο με πολιτικά πτώματα δεν κάνουμε

Ωστόσο για τους πολίτες του Βόλου και μόνο, τους οποίους υπηρετούμε και στους οποίους οφείλουμε κάθε λογοδοσία σημειώνουμε τα εξής πραγματικά περιστατικά:

1.- Η από 27.07.2017 αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ που εκδικάσθηκε στις 20.04.2018 ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας και αναμένεται απόφαση, είναι η πληρέστερη αγωγή που έχει κατατεθεί ποτέ από πλευράς ΔΕΑΥΜΒ και στηρίζεται στην από το έτος 2015 Πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ που η σημερινή Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου προκάλεσε και επιδίωξε.

2.- Είναι προκλητικό και καθόλα ύποπτο δύο εβδομάδες μόλις πριν την ημερομηνία εκδίκασης των Ασφαλιστικών Μέτρων (06.06.2018) της ΔΕΑΥΜΒ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  για την Αναστολή Εκτέλεσης του από 20.04.2018 κατασχετηρίου εγγράφου της ΕΡΓΗΛ ΑΕ εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ να προσπαθούν οι Οικονόμου-Πατσιαντάς να δώσουν δεκανίκι βοήθειας στην αντίδικο ΕΡΓΗΛ υποκαθιστώντας έτσι τους δικηγόρους της!!! Οι μάσκες έπεσαν.

3.- Επιδεικνύουν την ίδια ανεύθυνη συμπεριφορά, όπως και στο παρελθόν, όταν επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, σε αυτήν δηλαδή που η Ν. Οικονόμου ήταν αντιδήμαρχος και ο Μ. Πατσιαντάς  “συνεννοήσιμη” αντιπολίτευση,  φρόντισαν με την απραξία και τις παραλείψεις τους να ενδυναμώσουν τη θέση της ΕΡΓΗΛ δινοντας 1 εκτομ. Ειδικότερα:

4.-  Εκ των πολύ υστέρων συνέστησαν επιτροπές προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου (Ξηρακιάς) που κρίθηκαν από το δικαστήριο όλες παράνομες, αφενός μεν παραλαμβάνοντας το έργο, αφετέρου δε δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της ΔΕΥΑΜΒ.

5.- ¨Δώρησαν” αχρεωστήτως ένα εκατομμύριο στην ΕΡΓΗΛ εν όψει της συζητήσεως της αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο, το οποίο μόνο εμείς το αναζητούμε τώρα πίσω.

6.- ουδέποτε κατέθεσαν εμπροθέσμως στον Άρειο Πάγο τα κρίσιμα εκείνα έγγραφα που αποδείκνυαν το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ.

7.- ουδέποτε προσεκόμισαν πολύ σπουδαία και κρίσιμα έγγραφα στην Εισαγγελία Βόλου  που αποδείκνυαν τις κακουργηματικές πράξεις όλων των εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα να απαλλαγούν οι εμπλεκόμενοι και η υπόθεση του μεγαλύτερου σκανδάλου της πόλης να τεθεί τελικά στο Αρχείο, παρόλο που ο κ. Εισαγγελέας Εφετών το ξαναέστειλε πίσω για περαιτέρω έρευνα. Εντέλει πάλι μόνο η Δημοτική Αρχή του κ. Αχ. Μπέου αποκάλυψε αυτό το δυσώδες σκάνδαλο με την  πληρέστατη και ογκωδέστατη από 22.05.2018 μήνυση-μηνυτήρια αναφορά που ο Δήμαρχος Βόλου κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου και κοινοποιεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία  Εφετών Λάρισας και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης  (O.L.A.F.) στις Βρυξέλλες (η Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά!!! ο δε Μαργ. Πατσιαντάς ποτέ δεν τους ήλεγξε γιαυτό).

8.- κυριολεκτικά τους τελευταίους μήνες της θητείας Σκοτινιώτη, υπό το φόβο των  κακουργηματικών ποινικών διώξεων εναντίον τους, κακήν κακώς κατέθεσαν μία προχειρότατη αγωγή σε αναρμόδιο δικαστήριο, δηλαδή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, ενώ αρμόδιο κατά νόμο ήταν το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, δηλαδή εκεί που μόνο η δημοτική αρχή Αχ. Μπέου  κυνήγησε την ΕΡΓΗΛ, την οποία αν δεν την ανακάλυπτε και δεν προλάβαινε να την αποσύρει η νυν Δημοτική Αρχή θα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει και τη δική της αγωγή η ΔΕΥΑΜΒ και τελικά να χαθεί η υπόθεση ολοκληρωτικά και να πληρώσει το ακριβό μάρμαρο (πάνω από 9.000.000 Ευρώ) ο Βολιώτικος Λαός χωρίς να μπορεί κανείς να αντιδράσει…

9.- Για πρώτη φορά η ΔΕΥΑΜΒ με την υπ’αρ.212/23.05.2018 απόφαση του ΔΣ της, αποφάσισε να κάνει παράσταση πολιτικής αγωγής κατά όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ και να έχει ενεργό συμμετοχή διευκολύνοντας την εισαγγελική έρευνα, αλλά και διεκδικώντας και με αυτόν τον τρόπο τη δικαίωση της ΔΕΥΑΜΒ. Κι αυτό έγινε επί Δημαρχίας Αχ.Μπέου, προσκομίζοντας χιλιάδες σελίδες αποδεικτικών εγγράφων για τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.  Όλως “τυχαίως” σ’ αυτήν την πάρα πολύ σημαντική   συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Πατσιαντάς (τακτικό μέλος) και η κ. Οικονόμου (αναπληρωματικό μέλος) ήταν απόντες. Άραγε γιατί δεν θέλουν να στραφεί η ΔΕΥΑΜΒ κατά των υπευθύνων, όποιοι κι αν είναι αυτοί, για τα κακουργηματικά εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ!  Σε κάθε περίπτωση εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Αυτά τα ολίγα κατ’ αρχάς και να μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη… Αν πάλι θέλουν παραπάνω ας κάνουν λίγη υπομονή. Όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος ακολουθεί άγριο ροκ και όποιος αντέξει…