Τοπικά

Δήμος Βόλου: Το απόστημα για την ΕΡΓΗΛ έσπασε – Καλεί τη Νατάσσα Οικονόμου να δώσει καθαρές απαντήσεις

Αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις εκατέρωθεν καταγγελίες, που, δημόσια πλέον, διατυπώνουν μεταξύ τους τα στελέχη της ελάσσονος μειοψηφίας (της ομάδας Παν. Σκοτινιώτη – Νατάσσας Οικονόμου) και ο πρώην ισχυρός παράγοντας της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλης, σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, διατυπώνει η Δημοτική Αρχή του Βόλου και τους καλεί να δώσουν απαντήσεις στους πολίτες.

Ειδικά για τη διάδοχο του Παν. Σκοτινιώτη, Νατάσσα Οικονόμου τονίζεται σε ανακοίνωση ότι «έχει μια λαμπρή ευκαιρία τώρα να αποδείξει την ειλικρίνεια και την καθαρότητα των προθέσεών της, απαντώντας τόσο στα θέματα που θέτει ο Δ. Κουτσιφέλης, όσο και απαντώντας, κυρίως, στο ερώτημα που προκύπτει ευθέως από την καταγγελία της: Αφού ο Κουτσιφέλης έχει «ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, ως διευθυντής…» γιατί δεν παραπέμφθηκε ποτέ στο Πειθαρχικό από τη διοίκηση Σκοτινιώτη;  Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…»

Συγκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Έχασαν την ψυχραιμία τους οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της ΕΡΓΗΛ και αλληλοκατηγορούμενοι, πλέον και δημοσίως, δίνουν την ευκαιρία και στον πιο εύπιστο και καλοπροαίρετο πολίτη του Βόλου να συνειδητοποιήσει τι τεκταίνονταν σε βάρος του και σε βάρος της πόλης μας, συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια.

Για εμάς, ως Δημοτική Αρχή, όλα αυτά που περιλαμβάνονται υπό τη μορφή καταγγελιών και κατηγοριών στις ανακοινώσεις του μεγαλοσυνδικαλιστή και μεγαλοστελέχους της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλη και της διαδόχου του Παν. Σκοτινιώτη, Νατάσσας Οικονόμου, δεν αποτελούν έκπληξη. Όπως και πολλά άλλα, που θα αποκαλυφθούν σε εύθετο χρόνο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα συμφέροντα της επιχείρησης, δηλαδή της ίδιας πόλης, υπέρ των οποίων δίνουμε μια σκληρή και χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς δικαστική μάχη.

Ολοι αυτοί, ωστόσο, που για διάφορους λόγους ο καθένας, απεμπόλησαν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών του Βόλου και σήμερα, υπό το κράτος μια έκδηλης ανησυχίας, προσπαθούν να μετακυλίσουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Υπαρκτά θέματα που θέτει πχ ο Δημ. Κουτσιφέλης στον Π. Σκοτινιώτη και τους ανθρώπους του, για «εκπρόθεσμη κατάθεση προτάσεων στον Άρειο Πάγο, ώστε να χαθεί η υπόθεση», για  «συμφωνίες με την ΕΡΓΗΛ, ώστε να ματαιώνονται εκδικάσεις προσφυγών» και για «μη υποβολή αντίκρουσης στο Εφετείο Λάρισας, κατά της ΕΡΓΗΛ, στην υπόθεση που χάσαμε» ή καταγγελίες της Νατάσσας Οικονόμου, όπως  «Αν λοιπόν στον κ. Κουτσιφέλη έχει μείνει λίγο φιλότιμο, ας μιλήσει επιτέλους μια φορά για τις δικές του ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, ως διευθυντής, τότε, των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ….»  δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, ούτε νομικά.

Η κ. Οικονόμου που, ως μη όφειλε, σε κάθε ευκαιρία εκφράζεται χυδαία και προσβλητικά σε βάρος της δημοτικής Αρχής, έχει μια λαμπρή ευκαιρία τώρα να αποδείξει την ειλικρίνεια και την καθαρότητα των προθέσεών της, απαντώντας τόσο στα θέματα που θέτει ο Δ. Κουτσιφέλης, όσο και απαντώντας, κυρίως, στο ερώτημα που προκύπτει ευθέως από την καταγγελία της: Αφού ο Κουτσιφέλης έχει «ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, ως διευθυντής…» γιατί δεν παραπέμφθηκε ποτέ στο Πειθαρχικό από τη διοίκηση Σκοτινιώτη;  Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Βόλου πρέπει να γνωρίζουν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πράξει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους, παρά την υπονόμευση που με διάφορους τρόπους δέχεται από τα απομεινάρια του συστήματος της διαπλοκής, που πλέον όλοι βλέπουν.

Κανένας συμβιβασμός με την ΕΡΓΗΛ και με αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί της σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, δικαστικός αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση και απόδοση ευθυνών σε όσους τις έχουν. Γιατί πλέον όλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν, έστω κι αν παλεύουν απεγνωσμένα να τις μεταθέσουν αλλού. Το απόστημα έσπασε…

ΥΓ. Αλήθεια τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της πόλης και τα υπόλοιπα εργαλεία της διαπλοκής δεν άκουσαν κάτι για τις καταγγελίες μεταξύ των πρώην συνεργατών; Και γιατί σιωπούν;

ΥΓ1. Αν δεν ήταν η σημερινή Δημοτική Αρχή τόσο αυτή η υπόθεση, όσο και άλλες, πόσο εύκολα θα είχαν «κουκουλωθεί», με μοναδικούς χαμένους τους πολίτες;

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com