Τοπικά

Δήμος Βόλου: Πρόταση για σχολικές αίθουσες στο 10ο και στο 27ο Δημοτικά

Ο Δήμος Βόλου υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 3.490.000,00 €, της πράξης «Προσθήκη αιθουσών σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βόλου» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και συγκεκριμένα της Πρόσκλησης με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α΄ ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση, με ένα συγκροτημένο και πλήρη φάκελο, που κατατέθηκε μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες κάποιων, αφορά στην προσθήκη αιθουσών σε δύο σχολικές μονάδες, στο 10ο Δ.Σ. Βόλου και στο 27ο Δ.Σ. Βόλου.

Τα δύο σχολεία παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις αιθουσών διδασκαλίας και άλλων απαραίτητων χώρων για την εύρυθμη λειτουργία τους. Στο 10ο Δ/Σ Βόλου (Κύπρου και Εθν. Αντιστάσεως) προβλέπεται προσθήκη νέου κτιρίου που θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και άλλους απαραίτητους χώρους  (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια, αποδυτήρια κλπ). Στο 27ο Δ/Σ Βόλου (περιοχή των Ν. Παγασών, μεταξύ των οδών Φλιάς, Προφήτη Ηλία & Ιωαννίνων), θα κατασκευαστούν, επίσης, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκη.

Αναλυτικότερα, οι μελέτες περιλαμβάνουν:

α) 10ο Δ/Σ Βόλου: προσθήκη νέου κτηρίου, που περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και άλλους απαραίτητους χώρους για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Το κτήριο που προτείνεται είναι σε 3 επίπεδα, με δώμα. Στο ισόγειο υπάρχει η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στον όροφο αίθουσες εργαστηρίων. Στο υπόγειο υπάρχουν βοηθητικοί  χώροι.  Το συνολικό εμβαδόν δόμησης του κτηρίου είναι  827,01 μ2.

Υπόγειο: Βοηθητικοί χώροι – αποθήκες-  λεβητοστάσιο – μηχανοστάσιο.

Ισόγειο: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για συγκεντρώσεις και  γυμναστική. Αποδυτήρια και αποθηκευτικός χώρο. Διάδρομος ο οποίος θα καλύπτει και ανάγκες  στεγασμένου χώρου για τις βροχερές ημέρες. Κλιμακοστάσιο/ανελκυστήρας

Όροφος: Αίθουσα  ξένων γλωσσών. Αίθουσα αισθητικής αγωγής/αίθουσα φυσικοχημείας. Εργαστήριο Η-Υ. Βιβλιοθήκη. WC ΑΜΕΑ – αγοριών –κοριτσιών. Κλιμακοστάσιο /ανελκυστήρας.

Προϋπολογισμός μελέτης: 1.570.000,00 €

β) 27ο Δ/Σ Βόλου: Το κτήριο που προτείνεται είναι σε δύο επίπεδα, με δώμα. Η προσθήκη καθ’ ύψος και κατ’επέκταση χωροθετήθηκε σε επαφή με το υφιστάμενο κτίριο ακολουθώντας τις ιδιαιτερότητες του οικοπέδου για να εξασφαλιστεί περισσότερο αύλειος χώρος στο οικόπεδο.

Ισόγειο: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για συγκεντρώσεις και  γυμναστική, σκηνή με αποδυτήρια και αποθηκευτικό χώρο, διάδρομος ο οποίος θα καλύπτει και ανάγκες στεγασμένου χώρου για τις βροχερές ημέρες, 2 αίθουσες διδασκαλίας, W.C. AMEA, κλιμακοστάσιο /ανελκυστήρας, εργαστήριο Η/Υ, αίθουσα ξένων γλωσσών.

Όροφος: 3 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα φυσικοχημείας, βιβλιοθήκη, WC ΑΜΕΑ, WC αγοριών –κοριτσιών, κλιμακοστάσιο /ανελκυστήρας.

Προϋπολογισμός μελέτης: 1.920.000,00 €

Σημειώνεται, ότι τα προτεινόμενα έργα θα αξιολογηθούν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μαζί με τις προτάσεις των υπόλοιπων δήμων της Θεσσαλίας και στη συνέχεια θα αποφασιστεί ποια θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com