Τοπικά

Δήμος Βόλου : Ξηλώστε αυθαίρετες κατασκευές έως 21 Σεπτεμβρίου, έρχονται πρόστιμα

Την εφαρμογή της απόφασης περί κοινόχρηστων χώρων μέχρι το αργότερο τις 20 Σεπτεμβρίου, ζητά από τους καταστηματάρχες ο Δήμος Βόλου, καθώς από τις 21 Σεπτεμβρίου θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δε συμμορφώνονται. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου μοίρασαν ενημερωτικά έγγραφα στους καταστηματάρχες, με τα οποία ενημερώνονται για το κατεπείγον των αλλαγών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «με την από 20 Ιουλίου 2016 επιστολή μας προς τον Σύλλογο Καφετεριών – Μπαρ – Αναψυκτήριων και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας ενημερώσαμε για το κατεπείγον των αλλαγών.
Σήμερα, με την παρούσα επιστολή, που σας παραδίδουμε αυτοπροσώπως, σας ενημερώνουμε, για τελευταία φορά, αναφορικά με το προαναφερθέν θέμα και ζητάμε να συναινέσετε και να συνεργαστείτε για έναν καλύτερο Βόλο.
Μπορεί κάποιοι επιχειρηματίες να θίγονται από το συγκεκριμένο μέτρο, όμως η σημερινή δημοτική αρχή λειτουργεί για τους πολλούς και για το καλό της πόλης και των πολιτών. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφαση αυτή και να τηρήσετε τη νομιμότητα , καθώς ως δημοτική αρχή, δεν επιθυμούμε να επιβάλλουμε πρόστιμα.
Είμαστε βέβαιοι για την καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου και καταστηματαρχών προς όφελος της πόλης».

Σημειώνεται πως η τροποποιημένη Κανονιστική Απόφαση , που αφορά στην παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου είναι αναρτημένη στην «Διαύγεια» και από εκεί μπορούν να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες.

Αίτημα μείωσης τελών από καταστηματάρχες σε Δήμο και ΟΛΒ

Εν τω μεταξύ , ο Σύλλογος Καφετεριών –Μπαρ-Αναψυκτήριων  και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας κατέθεσε πρόταση  στον Δήμο Βόλου και στην ΟΛΒ Α.Ε. με την  οποία ζητά να μειωθούν κατά 50% τα τέλη κοινοχρήστων χώρων τόσο στο κέντρο όσο και στην παραλία της πόλης.

Οι καταστηματάρχες  χαρακτηρίζουν δίκαιο το παραπάνω αίτημά τους, δεδομένης της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά και –όπως τονίζουν- τα καταστήματα εστίασης του βόλου είναι πλέον αδύνατο να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους , σε σχέση με τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι τα τέλη κοινοχρήστων χώρων  στην Α’ Ζώνη, στο κέντρο και στην παραλία της πόλης , ανέρχονται σε 45 ευρώ/ τ.μ.