Τοπικά

Δήμος Βόλου: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στο κέντρο για τραπεζοκαθίσματα

Ελέγχους στο κέντρο του Βόλου για την εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης για την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενο από υπαλλήλους των τμημάτων Πολεοδομίας και Προσόδων και δημοτικούς αστυνομικούς ενώ το κλιμάκιο συνόδευσε ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου, κ. Θάνος Θεοδώρου καθώς και μέλη της δημοτικής αρχής.

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%bf%ce%b9

Άλλωστε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Βόλου είχε ανακοινώσει πως η περίοδος χάριτος έληξε για τους καταστηματάρχες και πλέον πρέπει να συμμορφωθούν με τα όσα ορίζει η κανονιστική ενώ μάλιστα είχε διανεμηθεί και σχετική ενημερωτική επιστολή σε όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Οι υπάλληλοι πραγματοποίησαν ελέγχους στα καταστήματα των οδών Αντωνοπούλου, Τοπάλη, Ερμού και Τάκη Οικονομάκη καθώς και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου ενώ τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στο υπόλοιπο τμήμα του κέντρου.

Το θετικό είναι ότι δεν διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις, δύο – τρία καταστήματα διαπιστώθηκε ότι είχαν «πακτωμένες» ομπρέλες ενώ ένα ακόμα κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο είχε παράνομη κατασκευή. Στους παραβάτες έγιναν συστάσεις και δόθηκε διορία μίας εβδομάδας ώστε να συμμορφωθούν.

Συστάσεις για σκουπίδια και παράνομη στάθμευση

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%bf%ce%b93

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή της κανονιστικής τα στελέχη της δημοτικής αρχής έκαναν συστάσεις σε καταστηματάρχες της οδού Ιάσονος και Δημητριάδος για την τήρηση της αποκομιδής πόρτα-πόρτα καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς την εναπόθεση χαρτοκιβωτίων.

Παράλληλα βεβαιώθηκαν δεκάδες κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια με τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο να ζητά από τους δημότες να συμμορφωθούν στους κανόνες ώστε να συμβάλλουν στο να αλλάξει η εικόνα της πόλης.

%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b3%cf%87%ce%bf%ce%b94