Τοπικά

Δήμος Βόλου: Με ψέματα συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον μας η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» – Αποκαλυπτικά στοιχεία-ντοκουμέντα

Σκληρή επίθεση από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» για δημοσίευμα που περιλαμβάνει ψευδή στοιχεία, όπως τα συνοδευτικά έγγραφα αποδεικνύουν, για δήθεν προκλητικές δαπάνες για μια εκδήλωση. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι θα διατεθούν 3.500, ενώ η αλήθεια είναι ότι το οσο αυτό αφορά 4 εκδηλώσεις!

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής!

«Σε νέο ανεπίτρεπτο ολίσθημα υπέπεσε η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», συνεχίζοντας την απαράδεκτη και έξω από κάθε δεοντολογία δημοσίευση ανακριβών, ψευδών και συκοφαντικών στοιχείων, που σπεύδει, μάλιστα, να τα χαρακτηρίσει σαν αποκαλύψεις, σε βάρος της σημερινής Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Τελευταίο κρούσμα ο σχολιασμός της «είδησης» ότι ο Δήμος Βόλου θα πληρώσει ποσό 3.500€για την ηχητική κάλυψη εκδήλωσης στην παραλία του Βόλου στις αρχές Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου) και μάλιστα το χαρακτηρίζει προκλητικό γεγονός!

Βεβαίως σκοπίμως, και προφανώς με δόλο, αποκρύπτεται ότι το ποσό αυτό αφορά 4 εκδηλώσεις και συγκεκριμένα : Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, δύο εκδηλώσεις για την επέτειο των πυρηνικών ατυχημάτων (ομιλία και μουσική εκδήλωση) και εκδήλωση στην παραλία με επτά (7) σχολές χορού για την παγκόσμια ημέρα χορού.

Για όσους ενδεχομένως έχουν και την παραμικρή αμφιβολία ιδού και η σχετική εισήγηση με την οποία το θέμα έρχεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, αύριο Δευτέρα.

Κατά τα άλλα ας συνεχίσει η φυλλάδα αυτή, με συγκεκριμένους δημοσιογράφους – «εργαλεία», που ευτελίζουν το λειτούργημά τους, να παραδίδει μαθήματα ήθους, δημοκρατίας και πολιτισμού. Τουλάχιστον θα διασκεδάζει όσους ακόμη έχουν το κουράγιο να τη διαβάζουν».

Η εισήγηση

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ : «Προέγκριση δαπανών εκδηλώσεων».

 

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθ. 158 παρ. 3 και 4 του Ν. 3463/2006, πιστώσεις που είναι εγγεγραμμένες στους οικείους ΚΑ του Δήμου διατίθενται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,   στο πλαίσιο της προαγωγής των κοινωνικοοικονομικών συμφερόντων και των πνευματικών – πολιτιστικών ενδιαφερόντων.

Για την κάλυψη μέρους των δαπανών προγραμματισμένων τελετών και εκδηλώσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά το διάστημα Απριλίου – Μαϊου 2016, ζητείται προέγκριση :

  1. Για οργανωτικές δαπάνες : Α. (έντυπα και διαφημιστικό υλικό) του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Βόλου – Αντιδημαρχία Παιδείας – Πολιτισμού ως συνδιοργανωτής, Β. για οργανωτικές δαπάνες εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 30 ετών από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ και 5 ετών από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα (ομιλία και μουσική εκδήλωση) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι πόλεις – μέλη του φορέα «Cities for a nuclear Free Europe» στον οποίο μέλος είναι και ο Δήμος Βόλου και Γ. για οργανωτικές δαπάνες (ηχητική κάλυψη) εκδήλωσης στην παραλία του Βόλου στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29 Απριλίου – θα μεταφερθεί αρχές Μαϊου λόγω Μεγάλης Εβδομάδος), θα απαιτηθεί πίστωση ύψους 3.500€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) σε βάρος του ΚΑ 00.6443.001 του προϋπολογισμού.
  2. Για την προμήθεια αναλωσίμων ειδών Δημαρχείου (εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών) και σχοινιού για διευθέτηση χώρων εκδηλώσεων, θα απαιτηθεί πίστωση ύψους 250€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) σε βάρος του ΚΑ 00.6434.002 του προϋπολογισμού.

 

Παρακαλούμε για την εισαγωγή του θέματος σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

 

Η προϊσταμένη του Τμ. Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων  

Ο Γενικός Γραμματέας

Ο Ασκών

Καθήκοντα Δημάρχου

 

Αιμιλία Κραβαρίτη

 

Στυλιανός Διαμαντίδης

 

Αθανάσιος Θεοδώρου

Αντιδήμαρχος Βόλου