Τοπικά

Δήμος Βόλου: Καμία ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ –Όχι άλλα ψέματα

Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αναφορικά με την σύγχυση που επιχειρούν να προκαλέσουν οι γνωστοί «εργολάβοι» της παραπληροφόρησης στους πολίτες περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του βιολογικού καθαρισμού, εξυπηρετώντας γνωστά συμφέροντα, ξεκαθαρίζουμε με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό ότι ουδεμία διαδικασία ιδιωτικοποίησης υπάρχει ή βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δίκτυα, οι εγκαταστάσεις και φυσικά η ευθύνη ήταν και παραμένουν στη ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή στην πόλη και τους πολίτες, και μόνο η διαδικασία της λειτουργίας θα ανατεθεί, με διαγωνισμό, σε ιδιώτη, αν κριθεί ότι αποτελεί την οικονομικότερη και, κυρίως, την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος, προς το δημόσιο συμφέρον.
Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τον τομέα της ύδρευσης επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την κατηγορηματική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του αιρετού Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου ότι το ανεκτίμητο φυσικό αγαθό που είναι το νερό, δεν μπορεί παρά να είναι δημόσιο και ούτε σκέψη μπορεί να υπάρξει για ιδιωτικοποίησή του. Όλα τα άλλα που γράφονται ή ακούγονται είναι εκ του πονηρού και άλλους στόχους εξυπηρετούν. Σίγουρα πάντως όχι τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, για τα οποία μάχεται καθημερινά η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Στις επανειλημμένες προσπάθειες διαστρέβλωσης της αλήθειας και εξαπάτησης των πολιτών, από τις εκτός τόπου και χρόνου μειοψηφίες και τα γνωστά ΜΜΕ που προσπαθούν να τις συντηρήσουν εν ζωή, εμείς παραθέτουμε την πραγματικότητα, που θέλει μόνο μέσα σε αυτό το μήνα, που τελειώνει, να παραδίδουμε στην κοινωνία και τους πολίτες την μεγάλη πεζογέφυρα της Αγ. Παρασκευής, τις νέες λειτουργικές εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ της Νέας Δημητριάδας και το υπερσύγχρονο Κέντρο Πρόληψης Υγείας, στο «Δίαυλο».
Αυτή είναι και η διαφορά μας. Αυτοί κυνηγούν τις εντυπώσεις και μέσα από αυτές μια «καρέκλα». Εμείς την ουσία και το αποτέλεσμα για λογαριασμό της πόλης και των πολιτών. Και εκεί κρινόμαστε καθημερινά, όλοι μας. Πάντως είναι λυπηρό όλοι αυτοί που αποδοκιμάστηκαν τόσο οικτρά από την ίδια την κοινωνία γιατί ακριβώς την καταδίκασαν με τα εγκληματικά τους λάθη στο τέλμα και την υπανάπτυξη, να επιχειρούν ακόμη και τώρα να συντηρήσουν τη μιζέρια στην πόλη. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και έτσι θα συνεχίσουμε με διαφάνεια και μακριά από κάθε διαπλοκή».