Τοπικά

Δήμος Βόλου: η Ωραία κοιμωμένη, η Νατάσσα και το απορριμματοφόρο – φάντασμα

Απάντηση στις αιτιάσεις και τις δικαιολογίες της ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για το απορριμματοφόρο – φάντασμα που είχε αφεθεί να σαπίζει στις αποθήκες από τη Δημαρχία Σκοτινιώτη, έδωσε σήμερα η αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βιολέτα Καντόλα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το παραμύθι που διάλεξε σήμερα να μας αφηγηθεί η κα. Οικονόμου, αυτό δηλαδή της “Ωραίας Κοιμωμένης”, μιας που στην ανακοίνωσή της με προτρέπει να “ξυπνήσω από το λήθαργο”, μάλλον ταιριάζει στην ίδια πολύ περισσότερο. Κι αν με τα παραμύθια, που μας ξεφουρνίζει κάθε τόσο πείθεται η ίδια ας αφήσει και τους δημότες να αποφασίσουν, αν θα πειστούν κι εκείνοι ή απλώς θα διασκεδάσουν. Για να δώσουμε λοιπόν στους δημότες την ευκαιρία να κρίνουν ορθά όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε αυθημερόν και παραχρήμα μετά την υποβολή του από 01/07/2016 κατεπείγοντος αιτήματος του Δήμου Σκοπέλου και στο οποίο η κα. Οικονόμου , δεν παρουσιάστηκε για να ακούσει και να μάθει, θα πρέπει να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Για το απορριμματοφόρο που δανείζουμε για διάστημα 10 ημερών με δυνατότητα 10ήμερης παράτασης (εφόσον υπάρχει ανάγκη) και ασφαλώς δεν “δωρίζουμε” σε κανένα ομολογεί η επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης¨ , ότι πράγματι επέλεξαν επί θητείας τους “υπεύθυνα” να το βάλουν  για “ύπνο” , αντί να πληρώσουν το πρόστιμο και να το θέσουν εκ νέου σε νόμιμη κυκλοφορία. Έκαναν λέει ενέργειες στο Μηχανολογικό για να κυκλοφορήσει αλλά δεν τα κατάφεραν στα 4 χρόνια της θητείας τους!!! Και σα να μην έφθανε αυτό δεν το συμπεριέλαβαν στο περιβόητο “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ”, όπως αρέσκονται να αποκαλούν μια κόλλα χαρτί σε μορφή excell, που  “ξέχασε” πάντως να παραδώσει κατά την αποχώρησή του από την υπηρεσία υπηρεσιακό στέλεχος επιλογής τους και την οποία αναζητήσαμε από εκείνον με έγγραφο. Δεν το γράψανε λοιπόν στο “μητρώο” και το ξεχάσανε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, αφήνοντάς το να σαπίζει , μιας που ο κομψότερος ομολογουμένως όρος “κοιμάται” τους ενόχλησε. Όπως ξεχάσανε να εκδώσουν πινακίδες για μια σειρά οχημάτων (πρβλ. Bobcat Πορταριά, Σάρωθρο – Ν. Αγχίαλος , φορτηγό ΜΑΝ Δήμου Αγριάς) που τακτοποιήσαμε εμείς οι “κοιμώμενοι”. Όπως ξέχασαν ή, χειρότερα, υπεύθυνα επέλεξαν, να έχουν αφήσει το στόλο της Καθαριότητας χωρίς έλεγχο ΚΤΕΟ, τους υπαλλήλους χωρίς μέσα ατομικής προστασίας και ανεμβολίαστους. Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά ήρθε και η πρωτάκουστη άποψη του μοναδικού εκπροσώπου της παράταξης “ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ” σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Στόϊκου, που , λίγο πολύ, μας είπε ότι ήταν ασύμφορο να πληρωθεί το πρόστιμο και καλύτερα να το αφήναμε να “συνεχίσει τον ύπνο του” στην Πορταριά.

Η διαδικασία θέσης του οχήματος σε κυκλοφορία ξεκίνησε επί θητείας αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημητρίου Καντόλα και ολοκληρώνεται επί θητείας μου. Και φαντάζομαι δεν πιστεύουν εκεί στην “Επιλογή Ευθύνης”, που παραδέχονται ότι σε 4 χρόνια δεν κατόρθωσαν να κάνουν τίποτε, ότι εμείς αυθημερόν , μόλις ο Δήμος Σκοπέλου υπέβαλε το αίτημα, τα τακτοποιήσαμε όλα.  Αυτό είναι από άλλο παραμύθι και χρειάζεται και “μαγικό ραβδάκι”. Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική μας αρχή προχώρησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες στο μηχανολογικό, τακτοποίησε όλες τις εκκρεμότητες και αναζήτησε τα χρήματα ώστε την προσεχή Δευτέρα να περάσει το θέμα καταβολής του προστίμου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και εντός διαστήματος λίγων ημερών να εκδοθούν επιτέλους οι πινακίδες και να κυκλοφορήσει νόμιμα σε ένα Δήμο που δοκιμάστηκε σκληρά. Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά, που έμπρακτα κι όχι με ανακοινώσεις στον Τύπο συνδράμουμε το Δήμο Σκοπέλου με απορριμματοφόρα. Από το υστέρημα κι όχι από το πλεόνασμα του Δήμου. Από έναν γηρασμένο στόλο, που κανείς τους δεν έκανε τον κόπο να σκεφτεί τρόπους να ανανεώσει , με το βάρος αυτό να πέφτει μαζί με όλα τα υπόλοιπα στους ώμους ημών των “κοιμισμένων”. Κι από πάνω μας εγκαλούν, που δεν δώσαμε κάποιο άλλο , λες κι έχουμε περίσσευμα ! Όσο για τα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά πέντε οχήματα, που κατόρθωσε με πολύ κόπο ο πατέρας μου να παραχωρηθούν ΔΩΡΕΑΝ στο Δήμο Αισωνίας από το Δήμο Πειραιά (που δεν τα χρησιμοποιούσε γιατί δεν είχαν κλιματισμό!!!) ας μας απαντήσει η κα. Οικονόμου εκείνη, πόσα οχήματα, άραγε, κατόρθωσε να φέρει στο Δήμο Βόλου επί θητείας της και, γιατί εκπλήσσονται αυτοί για καθυστερήσεις, ενώ ταυτόχρονα ομολογούν ανερυθρίαστα, ότι τους πήρε 4 ολόκληρα χρόνια γραφειοκρατίας, για να αποφασίσουν τελικά, ότι δεν μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία ένα απορριμματοφόρο και να το βγάλουν άχρηστο.

Τώρα λοιπόν ας κρίνουν οι δημότες ποιος κοιμάται και ποιος όχι κι αν τα λεγόμενα της κας Οικονόμου τους θυμίζουν περισσότερο το παραμύθι της “Ωραίας Κοιμωμένης” ή το άλλο με τον “Πινόκιο”.