Τοπικά

Δήμος Βόλου: Δεν δεχόμαστε μαθήματα ευαισθησίας από τα πολιτικά καρτούνς του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε ένα διάλειμμα των αναζητήσεων για την προσωπική τους τακτοποίηση (που περιλαμβάνει και την αποθέωση της «αξιοκρατίας», σε βάρος άλλων πολιτών, μέσω συνεντεύξεων), τα τοπικά πολιτικά καρτούνς του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν να εκδηλώσουν δημόσια την δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία με το, γνωστό πια σε όλους, χυδαίο λαϊκισμό και την ψευδολογία που τα χαρακτηρίζει.
Βεβαίως σε λάθος διεύθυνση, ως συνήθως απευθύνονται, καθώς μαθήματα κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας δεν γίνονται δεκτά, ούτε ως ανέκδοτα, από εκείνους που παρακολουθούν αδιάφοροι την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων και την επιδείνωση της φτώχιας και την εξαθλίωσης ευρύτατων κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας.
Σε ο,τι αφορά τις συκοφαντίες της σημερινής τους ανακοίνωσης δύο μόνο παρατηρήσεις, αρκετές για να καταδείξουν την αθλιότητα που τους διακρίνει.
Για τα τροφεία των παιδιών σταθμών: Είμαστε η πρώτη Δημοτική Αρχή που μετά από μια 20ετία προχώρησε στην εντυπωσιακή μείωσή τους, σε ποσοστά έως και 50% και μάλιστα τα κατηγοριοποίησε για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ακόμα και για ελεύθερους επαγγελματίες. Και θυμίζουμε ότι αυτά αφορούν μόνο το 30% των γονέων –χρηστών των υπηρεσιών των παιδικών σταθμών, αφού το υπόλοιπο 70% απολαμβάνει δωρεάν υπηρεσιών λόγω του ΕΣΠΑ.
Για την επιχορήγηση των Ιερών Ναών και την αισχρή προσπάθεια να υποδειχτεί ως ρουσφέτι, υπογραμμίζουμε ότι η κατανομή των πιστώσεων, που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε με βάση την πλήρη αποδοχή της εισήγησης του αρμοδίου συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και όχι με δικά μας κριτήρια ή επιλογές.
Να τους θυμίσουμε ακόμα ότι η Δημοτική μας Αρχή είναι αυτή που μείωσε για όλα το Δήμο Βόλο τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 10% και διαθέτει, σε κάθε ευκαιρία, δημοτικούς πόρους για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Και όλα αυτά γιατί αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και όχι υπέρ μια χαρωπής παρεούλας, όπως συνέβαινε.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου του ΣΥΡΙΖΑ καθίστανται περίγελος ενώπιον της κοινής γνώμης και πιστοποιούν την κοινή πια εκτίμηση ότι αποτελούν ένα όνειδος για την τοπική πολιτική μας πραγματικότητα. Οι αστείες και κωμικές επικλήσεις τους για δήθεν δημοκρατία και κοινωνική ευαισθησία αποτελούν βάναυση προσβολή για τη νοημοσύνη των πολιτών, που έχουν συνειδητοποιήσει με ποιους ακριβώς έχουν να κάνουν. Μπορεί στις μεταξύ τους συνάξεις να παίζουν τους αγωνιστές και τους επαναστάτες, αλλά η κοινωνία και εμείς, ως Δημοτική Αρχή, έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.