Αθλητικά

Γκάφα ολκής για τη Σπάρτη, χάνει στα χαρτιά το ματς με τον Εργοτέλη

Η Σπάρτη μπορεί να απέσπασε 1-1 στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη στην αυλαία της 18ης αγωνιστικής, αλλά όπως αποκαλύπτει το FL News, χάνει το ματς στα χαρτιά και της αφαιρούνται τρεις βαθμοί! Συγκεκριμένα, από το 78′ και έπειτα ο προπονητής της, Μαρίνος Σατσιάς πέρασε στο παιχνίδι τον κοινοτικό Κρασνίκι στη θέση του Ζαχαριουδάκη, με αποτέλεσμα στην ενδεκάδα της να έχει μόλις έξι Έλληνες!

Η ομάδα της Λακωνίας δεν είχε περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης και πρέπει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων της να συμμετέχουν επτά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Τον σαφέστατο αυτόν περιορισμό, είτε η Σπάρτη δεν τον γνώριζε, είτε τον αγνόησε, με αποτέλεσμα να βάζει τα χέρια της και να… βγάζει τα μάτια της. Εάν τιμωρηθεί, άλλωστε, από τον αθλητικό δικαστή, τότε θα δει 4 βαθμούς λιγότερους στη συγκομιδή της και το τρένο της παραμονής να χάνεται.

Η Σπάρτη, βέβαια, εκτός από την ήττα στα χαρτιά κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ προβλέπει και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 (τα 2/5 ισχύουν για τις ομάδες της Football League).

*Στον αγώνα της Football League που διεξήχθη στην Πάτρα, η Παναχαϊκή επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 χάρη σε γκολ του Ελευθεριάδη στο 4ο λεπτό.

 

Πηγή: Flnews.gr