Τοπικά

Γιορτάστηκε η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα σχολεία του Βόλου

Το σύνολο σχεδόν των σχολικών συγκροτημάτων του Βόλου συμμετείχαν για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Και φέτος  διοργανώθηκε πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων που αφορούν την ενημέρωση, την συμμετοχική πρακτική αλλά και τον προβληματισμό γύρω από το θέμα. Στο δημοτικό σχολείου του Διμηνίου αναπτύχθηκαν δράσεις με την συμμετοχή του σωματείου ατόμων με κινητικά προβλήματα Ιππόκαμπος και των μελών του Ινστιτούτου Μελετών και Εκπαίδευσης.Μάλιστα σε λίγα μόλις 24 ωρα οι μικροί μαθητές συγκέντρωσαν εκατοντάδες πλαστικά καπάκια με στόχο να διατεθούν για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. 
Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι συναφές με τη θεματική ενότητα που έχει επιλεγεί και η συμμετοχή των παιδιών τόσο στην εφαρμογή όσο και στην οργάνωση της ημέρας αυτής κρίνεται θεμιτή και απαραίτητη.Οι αθλητικές δράσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και να συνδυαστούν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό , ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά, κλπ., καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.) και άλλα.
Επιπρόσθετα, οι σχολικές μονάδες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Kids’ Athletics της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), που υλοποιείται για το σκοπό αυτό σε διάφορα αθλητικά στάδια ανά την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης με την οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής.