ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για νέα τρομοδέματα στο εσωτερικό της χώρας φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για τα τρομοδέματα που εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και υπαλλήλους των ΕΛΤΑ στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι περιμένουν οι ελληνικές Αρχές για να προχωρήσουν τις έρευνες.

Τα πακέτα που είχαν ως αποδέκτες τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Κλάους Ρέγκλινγκ, τον Φρανς Τίμερμανς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Moody’s, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πολυεθνικές εταιρείες ήρθαν ως συνέχεια του πακέτου με εκρηκτικά που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και αντίστοιχου που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Στην πρώτη περίπτωση την ευθύνη ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που δεν συνέβη με την επίθεση στο ΔΝΤ, όμως η χρονική συγκυρία αποστολής των δύο δεμάτων δεν κρίνεται τυχαία από τις Αρχές.

Η ανησυχία της Αντιτρομοκρατικής έγκειται στο ότι όσο καθυστερεί η ανάληψη της ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση για τα οκτώ τρομοπακέτα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα νέου χτυπήματος, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει στην Ελλάδα. Οι επόμενες ημέρες, λένε οι αστυνομικοί, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς να εξαπολύσουν νέα παρτίδα τρομοδεμάτων.

Πάντως, τα οκτώ νέα δέματα ήταν ίδια με τα τρομοπακέτα που εστάλησαν σε Βερολίνο και Παρίσι και το κάθε ένα θα «πετούσε» σε διαφορετική χώρα. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν από ποια περιοχή και πώς ταχυδρομήθηκαν ωστόσο θεωρούν επικρατέστερη την εκδοχή να ταχυδρομήθηκαν από διάφορα ταχυδρομικά κουτιά της Αττικής και όχι από υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ όπως τα δύο προηγούμενα. Μάλιστα, λένε οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ότι πιθανότατα εστάλησαν μετά τον εντοπισμό των δύο πρώτων.

Οι έρευνες εξελίσσονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το ένα έχει να κάνει με τις φυλακές όπου κρατούνται τα ηγετικά στελέχη της ΣΠΦ, το άλλο στο Βερολίνο και το Παρίσι όπου ελέγχονται τα δύο πακέτα που εστάλησαν σε Βολφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ ενώ παράλληλα στο στόχαστρο έχουν μπει τουλάχιστον τέσσερα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχουν σχέση με τον ασύλληπτο πυρήνα της οργάνωσης.

Παράλληλα, τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών στο τρομο-πακέτο των «Πυρήνων της Φωτιάς» από το Βερολίνο, βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και, όπως υποστηρίζουν αξιόπιστες πηγές, αν και είναι σε πρώιμο στάδιο, ίσως βοηθήσουν το έργο των ελληνικών αρχών.

Στόχος είναι να ταυτοποιηθεί ο κατασκευαστής των βομβών, το άτομο δηλαδή που αποκαλούν συνωμοτικά τα μέλη της οργάνωσης ως «ο μάγειρας».

Οι αστυνομικοί δεν αποκαλύπτουν τι ακριβώς είναι τα στοιχεία αυτά (δηλαδή αν πρόκειται για αποτυπώματα ή γενετικό υλικό) και αν οι έρευνες των Γερμανών ρίχνουν φως στην υπόθεση δείχνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Επιβεβαιώνει ο Ντάισελμπλουμ ότι ήταν στόχος τρομοδέματος


Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ήταν ο στόχος ενός από τα παγιδευμένα πακέτα τα οποία «αναχαιτίστηκαν», γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός του
μία ημέρα μετά τον εντοπισμό στην Αθήνα ύποπτων πακέτων με παραλήπτες διάφορες προσωπικότητες σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Ντάισελμπλουμ ήταν ο στόχος της μιας παγιδευμένης επιστολής» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουν Χέλινκ, εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει πως επρόκειτο για ένα από τα πακέτα που εντοπίστηκαν στην Αθήνα.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com