Τοπικά

Γεωργιανοί οι δράστες κλοπών σε διαμερίσματα του Βόλου

Δύο από τα μέλη μίας σπείρας που είχαν ανοίξει πολλά διαμερίσματα στο κέντρο του Βόλου συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Πρόκειται για δύο Γεωργιανούς ηλικίας 26 και 28 ετών. Οι δύο δράστες κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, για κατοχή πλαστών εγγράφων και για απείθεια. Ειδικότερα έδειξαν στους αστυνομικούς έγγραφα – αίτησης για ελληνική υπηκοότητα τα οποία ήταν πλαστά, ενώ κατηγορούνται ότι από 2 έως 9 Οκτωβρίου διέρρηξαν εννέα σπίτια από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν ως «έδρα» την Αθήνα, έρχονταν στο Βόλο «χτυπούσαν» κι έφευγαν.
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Σήμερα Παρασκευή το πρωί εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αυτή, η οποία έχει ως εξής: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 2-10-2016 έως 9-10-2016, οι τέσσερις δράστες διέπραξαν στο Βόλο εννέα περιπτώσεις κλοπών –  διαρρήξεων οικιών, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρυσαφικά μεγάλης αξίας, χρυσές λίρες και χρηματικά ποσά.

Δύο από τους δράστες, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνελήφθησαν χθες 13-10-2016 το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ασφάλειας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας και της απείθειας, ενώ οι άλλοι δύο αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, οι δύο συλληφθέντες επέδειξαν πλαστές βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον ο 26χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για τον εντοπισμό των συνεργών τους.