Τοπικά

Βόλος: Έκλεψε τα κοσμήματα της εργοδότριάς της

Είχε ακόμη και τα κλειδιά Βολιώτισσας την οποία βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού, αλλά όταν βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την απουσία της, της έκλεψε τα κοσμήματα.

Καταδικαστική απόφαση για κλοπή εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή σε μία 41χρονη ημεδαπή. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη και της επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι η 41χρονη εκμεταλλεύτηκε την απουσία της αφεντικίνας της. Το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου του 2013 μπήκε στο σπίτι με τα κλειδιά που της είχε δώσει και της άρπαξε μία χρυσή αλυσίδα, σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα συνολικής αξίας 1.200 ευρώ κατά τη δήλωση της παθούσας.

Το Δικαστήριο καταδίκασε ακόμα δύο υπηκόους Αλβανίας για κλοπή από κοινού, και έναν συμπατριώτη τους για απλή συνέργεια στην εν λόγω κλοπή από κοινού.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στους δύο πρώτους ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στον τρίτο ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι οι δύο από τους κατηγορουμένους τον Ιούνιο του 2013 παραβίασαν την είσοδο ταβέρνας στον Βόλο, μπήκαν μέσα και στη συνέχεια αφαίρεσαν το τσαντάκι του ιδιοκτήτη που βρήκαν εκεί, το οποίο περιείχε το ποσό των 3.200 ευρώ, βιβλιάρια καταθέσεων και άλλα έγγραφά του.

Κατά το διάστημα της εισβολής, ο συγκατηγορούμενός τους κρατούσε τσίλιες έξω από την ταβέρνα.

Υπερημερία καταβολής τιμήματος

Εξάλλου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε την Παρασκευή έναν 48χρονο ημεδαπό για υπερημερία καταβολής τιμήματος αγροτικών προϊόντων.

Ο 48χρονος αγόρασε τον Σεπτέμβριο του 2013 αγροτικά προϊόντα και κατέβαλε το ποσό των 5.350 ευρώ, αλλά δεν πλήρωσε το υπόλοιπο του τιμήματος που ανερχόταν στα 2.700 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, με δυνατότητα άσκησης έφεσης και χρηματική ποινή 2.700 ευρώ.