Τοπικά

Βόλος: Έκαψαν τα ναρκωτικά στη σόμπα όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς

Στη σύλληψη πέντε ατόμων, μετά από έρευνες και έφοδο σε τρία σπίτια στην περιοχή του Βόλου, προχώρησαν οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Από την επιχείρηση αυτή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χασίς συνολικού βάρους 92,83 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 0,35 γραμμαρίων και ποσότητα ναρκωτικών στην σόμπα όπου την έριξαν, βάρους 144,7 γραμμαρίων.

Συγκεκριμένα διακίνηση κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών αποκάλυψε η διακριτική παρακολούθηση σπιτιού στο κέντρο της πόλης, ύστερα από πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση του Τμήματος Δίωξης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν όλα τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης. Έκαναν έφοδο σε όλους τους τόπους δράσης του και στο σπίτι που είχαν για «καβάτζα» των ναρκωτικών.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, στήθηκε από προχθές το μεσημέρι, οπότε οι αστυνομικοί είχαν βεβαιωθεί για τον τρόπο δράσης των διακινητών ναρκωτικών. Σε κεντρικό σημείο της πόλης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 20χρονη Βολιώτισσα και έναν 39χρονο, που υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν ναρκωτικά, και στα σπίτια τους βρήκαν και κατάσχεσαν έξι ποσότητες κάνναβης βάρους 73,25 γραμμαρίων, ένα ξίφος με λάμα μήκους 45 εκατοστών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το ποσό των 340 ευρώ, και οδηγήθηκαν γρήγορα στους προμηθευτές και μεταφορείς των ναρκωτικών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι στα ηνία του κυκλώματος διακίνησης βρίσκονταν τρεις Αλβανοί, ηλικίας 27, 26 και 22 ετών, οι οποίοι και προμήθευαν τα ναρκωτικά στα υπόλοιπα μέλη.

Μεγάλο μέρος ωστόσο της ποσότητας των ναρκωτικών εκτιμάται ότι οι δράστες το κατάστρεψαν. Στο σπίτι που συνελήφθησαν οι τρεις Αλβανοί, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προλάβει να ρίξουν τα ναρκωτικά σε σόμπα, ώστε να μην έχουν επάνω τους αποδεικτικά στοιχεία.

Οι διακινητές εκτιμάται ότι είχαν επάνω τους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Σε κάθε πώληση, σύμφωνα με πληροφορίες, διοχέτευαν σε χρήστες κάνναβη βάρους 50-60 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί βρήκαν, στην οικία όπου τους συνέλαβαν, και κατάσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,35 γραμμαρίων, τρεις ποσότητες κάνναβης βάρους 19,58 γραμμαρίων, καύσιμη ύλη με υπολείμματα ναρκωτικών βάρους 144,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 2.960 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και, σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Οι δράστες κρατούνται, και σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθούν στην Ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθούν.