ΒόλοςΤοπικά

Βραβεύτηκε ο Βολιώτης Φώτης Μελισσάς ως ο καλύτερος αστυνομικός της Θεσσαλίας

Μία σημαντική αναγνώριση του έργου του περίμενε χθες στην εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον αστυνόμο α’ επικεφαλής της ΟΠΚΕ Μαγνησίας Φώτη Μελισσά.

Ο κ. Μελισσάς βραβεύτηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εργατικότητα και την αποδοτικότητα στην εργασία του, αλλά και το ήθος και τη συμπεριφορά του.

Ο επικεφαλής της ΟΠΚΕ επιλέχθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για βράβευση με βάση τη συνολική του πορεία στην Ελληνική Αστυνομία, το ήθος του, την εντιμότητά του, την αφοσίωσή του, την εργατικότητά του και την αποδοτικότητά του τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο, όσο και ως άνθρωπος.

Ο κ. Μελισσάς επιλέχθηκε ανάμεσα σε τέσσερις αστυνομικούς που προτάθηκαν σε επίπεδο Θεσσαλίας. Η βράβευσή του συνιστά μεγάλη αναγνώριση για τον ίδιο και τιμή για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας βραβεύτηκαν συνολικά δεκατέσσερις αστυνομικοί από τις ισάριθμες Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της χώρας. Η επιλογή των αστυνομικών έγινε με συγκεκριμένα κριτήρια από τις αρμόδιες επιτροπές.

Η εκδήλωση βράβευσης έγινε με στόχο να αναδειχθεί η ηθική υποχρέωση της διοίκησης να επιβραβεύσει την πραγματικά άξια υπηρεσιακή καριέρα και ζωή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ιστορική αναδρομή της εξέλιξης της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίαση του σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας του Σώματος, καθώς και η μελλοντική προοπτική του. Ακόμη έγινε παρουσίαση του έργου Ειδικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν ακόμα ομιλίες από την πολιτική και τη φυσική ηγεσία του Σώματος. Στην εκδήλωση παρέστησαν αξιωματούχοι και διακεκριμένα πρόσωπα από την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Στην εκδήλωση τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας εκπροσώπησε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Μαρκογιαννάκης.