ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασικά είδη διατροφής και καύσιμα κόβουν τα νοικοκυριά για να τα βγάλουν πέρα

Δραστικές περικοπές δαπανών σε βασικά είδη διατροφής αλλά και καύσιμα κάνουν τα νοικοκυριά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φορολογική αφαίμαξη με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπα.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι τα νοικοκυριά κόβουν από παντού για να τα βγάλουν πέρα είναι η νέα πτώση στις πωλήσεις σούπερ μάρκετ, καθώς και η κάμψη του όγκου πωλήσεων στα καύσιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα από τα επίσημα στατιστικά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το πρώτο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου δείχνουν μείωση 4% του όγκου πωλήσεων στις βενζίνες σε ετήσια βάση.

Τα 56 εκατ. λίτρα που έφυγαν από την αγορά δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Είναι ένας τζίρος πάνω από 80 εκατ. ευρώ με βάση τη σημερινή τιμή βενζίνης που έκανε φτερά δείχνοντας ότι οι οδηγοί συνέχισαν να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Ατράνταχτη επιβεβαίωση ότι τα νοικοκυριά κάνουν περικοπές με το ζόρι για να είναι πληρώσουν τις φορολογικές υποχρέωσεις τους είναι τα στοιχεία για τις πωλήσεις σουπερμάρκετ το πρώτο εξάμηνο του έτους, που δείχνουν απώλειες της τάξεως του 1%.

Κατηγορία-οδηγός για την υγεία μιας οικονομίας είναι τα γαλακτοκομικά που κατέγραψαν στο εξάμηνο μείωση πωλήσεων κατά 3,5%.

Σε καθαριστικά-απορρυπαντικά η πτώση κινείται στο 4,9%, σε είδη προσωπικής υγιεινής στο 4,6% και σε είδη προσωπικής φροντίδας και περιποίησης στο 5,3%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η βουτιά σε βασικές κατηγορίες σουπερμάρκετ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ουδείς από τον κλάδο διακινδυνεύει να προβλέψει αν η χρονιά θα κλείσει με υστέρηση μικρότερη του περσινού 6,5% ή μεγαλύτερη.

Πηγή:  iefimerida.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com