ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κόκκαλης: Στηρίζω την κυβέρνηση

Την αποστασία επέλεξε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Με δήλωσή του από την Κίνα διαφοροποιείται από τους ΑΝΕΛ

Δεύτερος αποστάτης υπουργός έγινε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης που με δήλωσή του έκανε σαφές πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση. Από την Κίνα όπου βρίσκεται, καθώς επέλεξε να μην επηρεάσουν οι πολιτικές εξελίξεις το υπουργικό του πρόγραμμα, ο κύριος Κόκκαλης έκανε την δήλωσή του σε ιστοσελίδα της εκλογικής του περιφέρειας, αψηφώντας την απόφαση των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.

Έγινε έτσι ο δεύτερος υπουργός – αποστάτης, προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που ανακοινώνει την πρόθεσή του να διαφοροποιηθεί από την γραμμή του κόμματος. Νωρίτερα, από την Κίνα όπου επίσης βρίσκεται, η Έλενα Κουντουρά εξέδωσε δήλωση με την οποία εξέφραζε την στήριξή της προς την κυβέρνηση και η οποία προκάλεσε την διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με απόφαση του Πάνου Καμμένου.

Αναλυτικά η δήλωση του Λαρισαίου υφυπουργού στo onlarissa.gr: “Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.”