Τοπικά

Βανδαλισμοί στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου – Δήλωση Αχ. Μπέου

Σε βανδαλισμούς στο κτίριο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, που βρίσκεται απέναντι από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προχώρησαν άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εργαζόμενοι στο Κέντρο όταν πήγαν σήμερα το πρωί στο κτίριο, διαπίστωσαν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει άγνωστοι.

Πολλά τζάμια του κτιρίου ήταν σπασμένα, μπογιές είχαν πεταχτεί σε πολλά σημεία, ενώ οι άγνωστοι έχουν αναγράψει και συνθήματα κατά της χρήσης RDF από την ΑΓΕΤ.

Για τους βανδαλισμούς στο κτίριο του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης έχει ενημερωθεί και η δημοτική Αρχή του Βόλου, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί που προκλήθηκαν στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου έχουν και φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Τους πρώτους ελπίζω ότι θα τους βρει και θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν η Αστυνομία. Τους δεύτερους, ωστόσο, οφείλει να τους καταδικάσει, όπως εν πολλοίς έχει ήδη πράξει, η ίδια η κοινωνία.

Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί οι μισαλλόδοξοι φανατικοί, από ποικίλους πολιτικούς, κομματικούς και κοινωνικούς χώρους, που ως άλλοι Ταλιμπάν και εν ονόματι της αλήθειας που τάχα μόνο αυτοί κατέχουν και υπηρετούν, διχάζουν και δηλητηριάζουν την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, και υπονομεύουν και στοχοποιούν θεσμούς και προσωπικότητες ανθρώπων.

Σε αυτούς, λοιπόν, στέλνω ένα μήνυμα. Η ανοχή που επέδειξα μέχρι σήμερα τελείωσε. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντών μου δήλωσα ότι αποδέχομαι και σέβομαι την όποια κριτική είτε από ομάδες, είτε από πρόσωπα,που αφορούν τις ιδεολογικές τους προσεγγίσεις και απόψεις.

Δεν δέχομαι, όμως, και δεν ανέχομαι ενέργειες που στρέφονται κατά της πόλης μας, που είναι υπεράνω όλων. Και όσοι δειλοί, «ψεκασμένοι» και περιθωριακοί της πολιτικής και της κοινωνίας λειτουργούν έτσι, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τόσο τη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας συγγνώμες και εκκλήσεις για συγχώρεση δεν θα γίνουν αποδεκτές, όσο και την περιφρόνηση και την αποδοκιμασία της υγιούς πλειονότητας, συντριπτικής, της κοινωνίας μας.