Τοπικά

Απόψε “Ένα φως, μια ευχή” η βραδιά των φαναριών!

Στις 7 ο ουρανός του Βόλου θα φωτιστεί από χιλιάδες φαναράκια – Μια συλλογική προσπάθεια για την ενίσχυση ευαγών Ιδρυμάτων

Χιλιάδες ευχές θα “φωτίσουν” απόψε, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.00 το απόγευμα τον ουρανό του Βόλου, καθώς για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Βόλου κι ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, σε συνεργασία με πέντε Ιδρύματα, διοργανώνουν την “Βραδιά των φαναριών”, στο Ηρώο στην παραλία!

Ένα φως, μια ευχή, μια συμβολική πράξη αγάπης… Η εντυπωσιακή γιορτινή εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου για τα Χριστούγεννα 2016-Πρωτοχρονιά 2017, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια για την ενίσχυση πέντε ευαγών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα: Ορφανοτροφείο Βόλου, ΕΛΕΠΑΠ-Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, Η Πίστη-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, Φλόγα-Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν χιλιάδες ιπτάμενα φαναράκια στα οποία ο κόσμος, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να γράψει τις ευχές του, να τα ανάψει και να τα αφήσει να πετάξουν ψηλά στον ουρανό, δημιουργώντας ένα πανέμορφο θέαμα, ορατό σε ολόκληρη την περιοχή της παραλίας του Βόλου!

Επίσης στο σημείο θα βρίσκονται από νωρίς, σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία, εκπρόσωποι των προαναφερόμενων Ιδρυμάτων, και όποιος το επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα να τα  ενισχύσει αφήνοντας ένα συμβολικό ποσό στον κουμπαρά τους!

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Σωτήρης Πολύζος, ενώ την ηχητική κάλυψη αναλαμβάνει ο Μάνθος Μπάντελης, με μουσικές και τραγούδια που θα ενισχύσουν το γιορτινό εορταστικό χαρακτήρα της βραδιάς. Είναι απαραίτητο να αναφερθεί πως και οι δύο συντελεστές προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Πρέπει ακόμη να σημειωθεί πως στην περιοχή θα βρίσκονται μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Νομού Μαγνησίας οι οποίοι θα μοιράσουν τα φαναράκια και θα προσφέρουν πληροφορίες και βοήθεια στους συμμετέχοντες προκειμένου να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες και να δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες για τη σωστή και ασφαλή χρήση των φαναριών.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ετοιμάζει ένα φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης σε μία ιδιαίτερη και εντυπωσιακή γιορτινή εκδήλωση δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στον κόσμο, εφόσον το επιθυμεί, να δείξει την αλληλεγγύη του και να βοηθήσει πέντε σημαντικά Ιδρύματα στηρίζοντας το έργο τους!

Ένας μαγικός, χριστουγεννιάτικος κόσμος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε στην πιο φωτεινή και γιορτινή πόλη της Ελλάδας, στον Βόλο που και φέτος τα Χριστούγεννα… μας μαγεύει!