Ψυχαγωγία

Απόστολος Γκλέτσος: «Δεν με ενδιαφέρει αν με πουν gay. Μόνο εγώ ξέρω τι είμαι»

Σάλο πρόκαλεσε αποκάλυψη του Απόστολου Γκλέτσου ότι έχει συνευρεθεί ερωτικά με άντρα.
Ο δήμαρχος Στυλίδας, καλεσμένος στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλο, ρώτησε τον παρουσιαστή: «Με άντρα έχεις πάει;». Η απάντηση του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν αρνητική και τότε ο Απόστολος Γκλέτσος, είπε: «Δηλαδή στην Ελλάδα μόνο εγώ έχω πάει και το λέω;…Μόνο εγώ έχω πάει; Το ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές πάντα! Στην Ελλάδα ο μόνος που έχει πάει με άντρα είμαι εγώ, εντάξει!».

Όταν ο δήμαρχος Στυλίδας ρωτήθηκε αν αστειευόταν όταν έκανε την επίμαχη δήλωση, στον «αέρα» της εκπομπής «Βράδυ», αρκέστηκε να πει: «Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε!».

Μία εβδομάδα μετά την δήλωση που συζητήθηκε όσο λίγες, ο Απόστολος Γκλέτσος, πόζαρε για το εξώφυλλο εβδομαδιαίου περιοδικού και μίλησε για την αποκάλυψη που έκανε, που όπως τόνισε δεν ήταν προσχεδιασμένη.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο. Είδα τον Πέτρο Κωστόπουλο με την καούκα στο κεφάλι και μου ’ρθε να το πω. Με τριβέλιζε όλον αυτόν τον καιρό, ήθελα κάπου να το πω. Όλη αυτή η ιστορία με το Σύμφωνο Συμβίωσης και τον θόρυβο που ξέσπασε –κάποιοι βλέπεις έκαναν το Σύμφωνο παντιέρα και φάνηκαν υποκριτές−, μου την έδωσε στα νεύρα και αποφάσισα να κάνω τη δική μου παραδοχή»
, τόνισε στο Down Town.

Δεν τον ενδιαφέρει αν μετά τα όσα είπε τον αποκαλέσουν gay; «Δεν με ενδιαφέρει να με πουν gay. Μόνο εγώ ξέρω τι είναι ο Απόστολος Γκλέτσος. Δεν θα προσδιοριστώ σεξουαλικά δημόσια γιατί μετά χάνεται όλος ο σκοπός της δήλωσής μου», απάντησε.

Μετάνιωσε για τη δήλωση; «Να μετανιώσω; Ούτε για μια στιγμή. Ήταν μια βαθιά πολιτική δήλωση. Το είχα πρωτοπεί άλλωστε πριν από δέκα χρόνια σε μια συνέντευξή μου. Δεν νιώθω ότι έκανα κάποια τρομερή εξομολόγηση ή ότι υπήρχε κάποια συγκεκριμένη εσωτερική ανάγκη για να το αποκαλύψω. Μου ‘ρθε και το είπα, απλά τα πράγματα», ήταν τα λόγια του Απόστολου Γκλέτσου.

Ωστόσο ποιος ήταν ο λόγος που είπε ότι έχει συνευρεθεί με άντρα; «Κάποιος που σέβεται τον εαυτό του και αυτούς που τον εμπιστεύονται πρέπει να είναι αληθινός και ειλικρινής. Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να λέω μόνο αλήθειες. Δεν θα έκανα ποτέ πλάκα με ένα τόσο σοβαρό θέμα και ούτε το παίρνω πίσω. Με πλήρη επίγνωση έκανα αυτή τη δήλωση», απάντησε.

Φοβάται μήπως η δήλωσή του θα έχει πολιτικό κόστος; «Στη Στυλίδα ξέρουν ακριβώς ποιος είμαι και τι έχω κάνει γι’ αυτό τον τόπο, δεν περίμεναν να ακούσουν αν ο Γκλέτσος πήγε με άντρα για να με κρίνουν. Βέβαια, ακριβώς λόγω αυτής της δήλωσης μου τέσσερα άτομα αποχώρησαν από το κόμμα μου, την Τελεία», τόνισε.

Τελικά πότε βρέθηκες ερωτικά με άντρα; «Δεν θα μπω καθόλου σε τέτοιες λεπτομέρειες, γιατί με τον τρόπο αυτό μια πολιτική δήλωση καταντά άσεμνη. Δεν θέλω να περάσω στον κόσμο άλλα μηνύματα, ούτε να μπούμε στη σφαίρα του αγοραίου. Είναι ιερή η δήλωση που έκανα κι αν αρχίσω να λέω λεπτομέρειες θα φύγει αυτή η ιερότητα και το πολιτικό μήνυμα που θέλω να περάσω θα γίνει αυτομάτως φτηνό»

Οι γονείς του και η κόρη του πώς αντέδρασαν ακούγοντας τη δήλωσή του; «Για να κάνω κάτι τέτοιο δημόσια, πάει να πει πως έχω προετοιμάσει το έδαφος και ξέρω τι κάνω. Οι φύλακες έχουν συγ-γνώση. Και οι γονείς μου και το παιδί μου ξέρουν τι γίνεται στη ζωή μου, έχουν αισθήματα, ελεύθερο πνεύμα και πυρηνικά αποθέματα δημοκρατίας», απάντησε.

Τι θα ήθελες να αναφέρει ως επίλογο αυτής της ιστορίας; «Κάποια λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη: “Οι ελαφροί ας με λέγουν ελαφρό, στα σοβαρά πράγματα ήμουν πάντοτε επιμελέστατος”. Αυτή είναι η δική μου απάντηση στους επικριτές.»