Κόσμος

Αποκάλυψη: Ο μακελάρης της Νίκαιας είχε στείλει 100.000 ευρώ στην οικογένειά του λίγες μέρες πριν από το χτύπημα

Το ποσό των 100.000 ευρώ είχε στείλει ο Μοχάμεντ Μπουλέλ στην οικογένειά του λίγες ημέρες πριν αιμτοκυλίσει τη Νίκαια, οδηγώντας στον θάνατο 84 ανθρώπους!

Η αποκάλυψη αυτή δεν ανήκει σε κάποια «πηγή», αλλά στον ίδιο τον αδερφό του Μπουλέλ, που μίλησε αποκλειστικά στην Daily Mail.

«Ο Μοχάμεντ έστειλε στην οικογένεια 240.000 δηνάρια Τυνησίας (σ.σ.: 100.000 ευρώ) τις προηγούμενες μέρες», είπε ο Τζαμπέρ Μπουλέλ.

«Συνήθιζε να μας στέλνει μικροποσά, όπως στέλνουν στις οικογένειές τους πολλοί Τυνήσιοι που δουλεύουν στο εξωτερικό. Αλλά ξαφνικά μας έστειλε όλα αυτά τα λεφτά, μια περιουσία. Εστειλε τα λεφτά παράνομα. Εδωσε μετρητά σε κάποιους ανθρώπους που ήξερε ότι θα επέστρεφαν στο χωριό μας και τους ζήτησε να τα δώσουν στην οικογένεια», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Ο αδερφός μου δεν ήταν τρομοκράτης».

Η εν λόγω αποκάλυψη, αν ισχύει, φέρνει πολύ κοντά το ενδεχόμενο ο Μοχάμεντ Μπουλέλ να είχε σχεδιάσει καιρό πριν το χτύπημα στη Νίκαια, γι’ αυτό επέλεξε, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα σκοτωθεί, να στείλει στην οικογένειά του ό,τι οικονομίες είχε κάνει δουλεύοντας στη Γαλλία.

Από την πλευρά της, η αδερφή του μακελάρη, Ράμπεμπ Μπουλέλ, δήλωσε στο Reuters ότι «ο αδελφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα και έχουμε δώσει στην αστυνομία έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παρακολουθείτο από ψυχολόγους για πολλά χρόνια».